Fotbal intern

L-am găsit pe „noul Alexandru Mitriță”. Are 11 ani, e junior la Craiova și are fotbalul în genă. Foto

10.12.2018 | 13:07
Vărul lui Alexandru Mitriță este și el jucător la Universitatea Craiova

Mario Alexandru este junior la CS Universitatea Craiova și are numai 11 ani. Cu toate acestea, oltenii își pun speranțele în potențialul copilului, mai ales că numele său de familie este „Mitriță”. Mario este nimeni decât fiul fostului jucător al Stelei și al Universității Craiova, Dumitru Mitriță și vărul lui Alex Mitriță.

Dumitru Mitriță a spus pentru FANATIK că Mario este născut în 2007 și joacă mijlocaș sau atacant dreapta. Fostul fundaș stânga al Universității Craiova a fost rezervat în ceea ce privește o descriere a fiului său: „Vă dați seama că fiind tatăl lui nu pot oferi prea multe laude, că risc să fiu subiectiv. Oricum, mai avem mult de muncă, dar are fotbalul în genă. Este vărul lui Alex Mitriță de la Craiova. Alex e fiul fratelui meu.”

Marco Alexandru Mitriță este vărul lui Alex Mitriță și fiul fostului jucător al Craiovei și al Stelei, Dumitru Mitriță

Familia Mitriță, neam de fotbaliști. Tatăl, fiul și nepotul, legați de Universitatea Craiova

Dumitru Mitriță ne-a vorbit și despre nepotul său, care are un prenume ca al fiului său. Alexandru Ionuț Mitriță este cel care a jucat la Viitorul și la Pescara și a devenit acum unul dintre golgeterii Ligii 1 Betano și titular la echipa națională: „Vă dați seama că suntem foarte mândri că Alex e titular la națională. Sperăm și ca fiul meu să îi calce pe urme.” De altfel, Dumitru Mitriță crede că nepotul său se bate cu șanse la titlu în Liga 1 Betano: „Cred că Universitatea Craiova are șanse reale la titlu. Bine, sunt în luptă cu CFR Cluj și Steaua. Bine, și Viitorul are șanse la titlu. E o luptă în patru, dar lucrurile vor deveni mai clare după ce vor mai trece câteva etape.”, a spus Dumitru Mitriță, pentru FANATIK.

La fel ca fiul său, Dumitru Mitriță a învățat fotbal la Universitatea Craiova și a făcut parte din echipa care a câștigat titlul, în sezonul 1990/1991. Cu toate acestea, a devenit titular în prima divizie la Electroputere Craiova, pentru care a jucat între sezoanele 1991-1994. După aceea, au urmat trei ani la Universitatea Craiova, pentru ca în 1997 Mitriță să fie transferat de către cei de la Heerenveen. După trei sezoane în Olanda, a făcut pasul la Steaua București alături de care a câștigat titlul în Liga 1 Betano, în sezonul 2000/2001. S-a retras din fotbal la Extensiv Craiova, în stagiunea 2003/2004.

  • 2 titluri de campion al Ligii 1 are Dumitru Mitriță, în sezonul 1990/1991 cu Universitatea Craiova și în sezonul 2000/2001, cu Steaua București, plus un trofeu al Cupei României, câștigat tot în sezonul 1990/1991, cu U Craiova
Tags: