Fotbal intern

Vasile Copil a murit! Fostul jucător de la Rapid avea 81 de ani

22.06.2018 | 13:46
Vasile Copil a murit

Vasile Copil a murit după o lungă suferinţă! Fostul rapidist s-a născut pe 26 februarie 1936 şi a evoluat în Giuleşti între sezoanele 1956 şi 1962. A fost preşedinte de onoare al AFC Rapid iar site-ul 1923.ro scria despre el atunci când a revenit la “vişinii”, cu funcţia de preşedinte de onoare, în toamna lui 2016:

“A venit la club, de la Progresul, pe vremea când echipa se numea Locomotiva. Şi a jucat alături de nume grele precum Ozon, Macri, Greavu sau Ionescu. Iar Vasile Copil avea pe atunci doar 20 de ani. Pentru că, alt amănunt inedit despre el, fostul fotbalist al Rapidului este născut într-o zi extrem de specială. 29 februarie! 1936, pentru a fi mai exacţi. Cel mai bun rezultat al său la echipa vişinie a fost un loc 3 în sezonul 1960-1961. Când Vasile Copil a fost om de bază al Rapidului, cu 22 de meciuri jucate. Ulterior, el a plecat din Giuleşti. S-a întors la prima dragoste şi echipa care l-a format, Progresul.

Vasile Copil a murit

La multe decenii distanţă de atunci, Copil este iar la Rapid. Într-o funcţie administrativ-onorifică. Dar care înseamnă aşa mult! Şi care imprimă mai mult cu rapidism spiritul rănit din Giuleşti. Vasile Copil, Mihai Iosif, Gică Păun… Ce nume, cu ce încărcătură. Şi, mai frumos este că fiecare provine dintr-o generaţie diferită. Şi fac legătura cu generaţia care duce greul. Şi care e condusă din teren de Boian, Ioniţă, Dovleac, Bărbălău, Berechet, Costache sau Stancu…”.

Citeşte şi:

Gheorghe Hurloi a murit! Doliu în fotbalul românesc

Fotbalistul Mario Draghia a murit la vârsta de 35 de ani