Fotbal intern

Vasile Miriuță explică de ce are succes cu Hermannstadt după eșecul de la Dinamo: cum vine norocul :)

27.12.2018 | 19:44
Vasile Miriuta explica de ce are succes cu Hermannstadt dupa esecul de la Dinamo cum vine norocul

Vasile Miriuță are parte de un mandat excelent la FC Hermannstadt, după ce a fost numit la cârma echipei în etapa a 11-a din Liga 1 Betano. Tehnicianul sibienilor a condus trupa nou-promovată până pe locul 7 în clasament. Miriuță a luat fața fostei sale echipe, Dinamo București, formație care avea pretenții la play-off dar se află la 6 puncte de Hermannstadt și la 9 de locul șase, ocupat de Astra Giurgiu. FANATIK a stat de vorbă cu Vasile Miriuță, care ne-a povestit despre obiectivul echipei sale.

Vasile Miriuță ne-a mărturisit că nu se gândește la play-off fiindcă are un program infernal în restul sezonului regulat. „Obiectivul nostru rămâne în continuare salvarea de la retrogradare. Mai ales când mă gândesc la ce program avem, cu CFR, FCSB, Craiova și apoi Astra și Iași. Mă iau durerile de cap. Avem cel mai greu program dintre toate echipele de la mijloc în jos. Vom încerca să aducem doi, trei jucători, să ne întărim, vom juca iar în deplasare toate meciurile, cum am făcut până acum și vom încerca să scoatem maxim din ce putem”, a spus tehnicianul lui Hermannstadt.

Vasile Miriuță explică de ce are succes cu Hermannstadt și a ratat play-off-ul la Dinamo

În sezonul precedent, Vasile Miriuță a preluat din mers Dinamo, cu care a ratat însă calificarea în play-off chiar în ultima etapă. Tehnicianul originiar din Baia Mare crede că totul a fost o chestiune de noroc: Trebuie să ai și șansă, să ai un pic de noroc. Așa suntem noi antrenorii, câte un an ai șansă, în celălalt nu ai. Trebuie să ținem cont și de asta. Am avut și noi noroc, când am câștigat la Călărași la ultima fază, de exemplu. Dar dacă muncești, fotbalul te răsplătește până la urmă”, e convins Miriuță.

Tehnicianul sibienilor ne-a anunțat că formația sa se va muta de la Târgu Mureș. Nu se întoarce însă în Sibiu, pentru că lucrările sunt departe de a fi finalizate, dar va călca pe urmele lui FCSB și va merge în Argeș: „Piteștiul și Mioveniul sunt singurele variante pentru noi acum. Sper să ne înțelegem să jucăm pe ”Nicolae Dobrin”, unde a jucat și Steaua, că e un teren bun acolo. Pe Cluj nu putem juca, fiindcă au și ei meciuri și e programul încărcat.”

Vasile Miriuță are parte de un sezon foarte bun la Hermannstadt

FC Hermannstadt are în acest moment 28 de puncte și se află pe locul 7, la 3 puncte de Astra Giurgiu. Din momentul în care a preluat formația nou-promovată, Miriuță a strâns 20 de puncte. În aceeași perioadă, Dinamo București a adunat doar 11 puncte și ocupă poziția 11 în Liga 1 Betano, cu 22 de puncte.

  • 18 meciuri a condus Vasile Miriuță pe Dinamo, timp în care a strâns 8 victorii, 5 egaluri și 5 înfrângeri