Fotbal intern

PORUMBOIU ATACĂ doi jucători: “NU sînt CĂMĂTAR”

UPDATE 15:30. Jucătorii Vasluiului au ajuns la Bucureşti în urmă cu zece minute. În acest moment îl aşteaptă pe Adrian Porumboiu la hotelul unde sînt cazaţi pentru a discuta....
11.04.2014 | 15:14
PORUMBOIU ATACA doi jucatori NU sint CAMATAR

UPDATE 15:30. Jucătorii Vasluiului au ajuns la Bucureşti în urmă cu zece minute. În acest moment îl aşteaptă pe Adrian Porumboiu la hotelul unde sînt cazaţi pentru a discuta.

UPDATE 15:14. Adrian Porumboiu i-a atacat dur pe fotbaliştii Cătălin Straton şi Andrei Cordoş: “Straton ăla e portar? Păi el zici că prinde pepeni şi nu doar că îi prinde, ci îi şi sparge! Iar lui Cordoş, care am auzit că vrea hîrtie de la mine îi transmit doar atît: îi dau o singură hîrtie, de-aia igienică, să se şteargă cu ea la nas. Că alt şerveţel parfumat nu merită… Ce, eu sînt cămătar să le dau lor hîrtie? Nici nu mă întîlnesc cu ei. Sînt la Bucureşti, dar cu alte probleme. Nu merg la meciul de diseară, mă duceam cînd aveam şanse să cîştig”, a spus Porumboiu pentru FANATIK.RO.

De la ce a pornit furia lui Porumboiu? Cei doi jucători sînt capii revoltei de la Vaslui şi, totodată, oamenii care au cerut ca finanţatorul să le dea o hîrtie semnată că îşi vor primi banii pînă la o anumită dată, în caz contrar ameninţînd că nu vor mai intra pe teren la meciul cu Steaua.

UPDATE 12:11 / AVERTISMENT de la LPF! „Dacă vasluienii nu joacă în Ghencea, cu Steaua, îşi pot pierde şansa de a-şi recupera restanţele!”

Liga intervine şi ea în nebunia de la Vaslui. Gino Iorgulescu îi ameninţă pe jucătorii moldoveni că dacă vor refuza să joace cu Steaua în Ghencea, îşi vor pierde şi dreptul de a-şi recupera restanţele financiare, anunţate în exclusivitate de fanatik.ro. „Prin comportamentul lor, fotbaliştii de la SC Vaslui pot determina sancţionarea disciplinară a clubului, eliminînd astfel orice şansă în privinţa recuperării sumelor de bani la care sînt îndreptăţiti, potrivit contractelor încheiate”, scrie preşedintele Ligii, Gino Iorgulescu.

UPDATE 10:40 Conform surselor FANATIK.RO vasluienii au închiriat un autocar pentru a veni în Bucureşti. Lotul de jucători şi staff-ul tehnic au plecat din Vaslui la ora 10:00, urmînd să se întîlnească la Bucureşti cu Adrian Porumboiu în jurul orei 15:00. Dacă omul de afaceri va semna o hîrtie prin care se angajează să plătească restanţele salariale la un termen stabilit de comun acord, fotbaliştii vor intra pe teren. În caz contrar, aceştia îşi vor păstra decizia de a nu evolua împotriva Stelei!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE 21:46 SC Vaslui şi-a umplut autocarul la Bîrlad. Lotul este de 18 juniori de la 15 la 18 ani. Pe banca tehnică va sta Florin Bularda, antrenor la juniori, care are licenţă PRO, conform gsp.ro

UPDATE 20:30.  Autocarul Vasluiului a plecat spre Bucureşti puţin după ora 20:00, cu doar patru juniori! Dar va face un popas în Bîrlad, unde “lotul” va fi completat cu fotbalişti tineri de la o echipă secundă a Vasluiului care evoluează acolo. Antrenorul Liviu Ciobotariu a rămas la Vaslui şi nu va mai ajunge la meciul de mîine seară de pe stadionul Ghencea, scrie ProSport.

UPDATE 18:33. “Decontul trebuia să vină, pentru că societăţile create ca şi echipe de fotbal nu au avut o bază foarte solidă. Datoriile au crescut pentru că văd modul în care jucătorii depun, pe capete, memorii la comisiile abilitate, subliniază că deficitul lor a crescut şi clar situaţia nu e roz. Spun problema asta de peste cinci ani. În momentul în care nu ai o societate structurată, bine organizată, cu un buget anual cert. Regulamentul spunea că dacă un club prezintă o echipă sub nivelul competiţiei, pierde cu 3-0, dar acest articol a dispărut. Că altfel, FC Vaslui nu-şi permitea să se prezinte cu juniorii. Eventual nu se prezenta deloc”, a declarat Mircea Sandu la DigiSport.

UPDATE 18:12. “Am avut o discuţie cu jucătorii, le-am promis şi o primă. Dacă nu joacă, cine-i mai plăteşte? Înainte de Viitorul n-au vrut să joace, au pierdut. La fel şi înainte de meciul cu Botoşani, iar au făcut figuri şi au pierdut. Mi se pare corect că Celeban a făcut contestaţie să fie declarat liber în cinci zile dacă nu este plătit, dar la fel de firesc mi se pare, în contextul ăsta, să te prezinţi şi la meci. Pe Antal l-am plătit cu doi ani în avans, iar Celeban nu ştiu dacă are măcar două salarii restante!” , a completat Adrian Porumboiu la DigiSport.

UPDATE 17:28. “Vom pleca cu patru-cinci ore întîrziere, dar ne vom prezenta cu juniorii la meci. Jucătorii voiau să plece la ora 12, mîine. Dacă jucam lîngă Vaslui, era OK. Dar aşa, joacă la Bucureşti, e inacceptabil. Încercăm, pe cît putem, să respectăm competiţia, Liga I,  pentru că acum, orice am face, imaginea noastră a avut de suferit. Pentru copii va fi o onoare să joace în templul fotbalului românesc. A fost promisă şi o primă, dar dacă jucătorii au ales altă cale, noi le respectăm decizia”, a declarat Cătălin Popa, directorul sportiv al lui FC Vaslui, la sport.ro.

UPDATE 17:10. Deciziile se schimbă la Vaslui din oră în oră! Acum vin, acum nu vin, acum joac], acum fac grevă. Ultima variantă: nu mai vine prima echipă, vin juniorii, conform gsp.ro! Adrian Porumboiu spune că el ştia că ar veni, totuşi, seniorii… “E o competiţie sportivă şi nimeni nu are dreptul să nu aibă un comportament fair-play, chiar dacă au, poate, motive obiective. Eu nu mai am treabă cu ei, dar nu pot sta indiferent avînd în vedere că la această echipă am investit foarte mulţi bani. Nu vreau să cred că nu se vor prezenta la meciul cu Steaua. Pe mine mă şochează că unii jucători care prind foarte rar să joace astfel de meciuri, precum cel cu Steaua, se gîndesc să nu se prezinte. Intri, îţi demonstrezi valoarea şi apoi îţi primeşti şi banii, nu e nicio problemă. Nu e singura echipă din lume cu restanţe salariale. Ar fi o jignire adusă echipei, oraşului… E un jucător care a primit pe doi ani în avans salariul, ştiu, că atunci eram la echipă, şi acum o face pe liderul de sindicat. Nu vreau să-i dau numele, că nu e normal. Ştiu că au şi o primă de joc. Nu ştiu cine le-a promis-o, dar ştiu că o au. E greşeala clubului Vaslui. Că la un portar precum Straton îi faci salariu de la 500, la 9.000 de euro… Sînt şi jucători care au un caracter frumos la Vaslui, dar ca peste tot există şi zona asta întunecată. Mă îndoiesc că îi va mai plăti cineva dacă iau asemenea măsuri”, a declarat Adrian Porumboiu la sport.ro.

UPDATE 16:40 Antrenorul Vasluiului, Liviu Ciobotariu, îi înţelege pe jucători: “Este o situaţie incredibilă. Îi înţeleg şi pe jucători… Nimic nu este sigur în acest moment. Pentru mine ar fi o victorie să ajungem la Bucureşti şi să intrăm în teren. Este tot ce pot spune”, a declarat “Ciobi” pentru Dolce Sport.

UPDATE 15:30 Jucătorii lui SC Vaslui au decis să facă deplarea la Bucureşti! Ei vor pleca mîine, la ora 12:00, cu autocarul. Vasluienii au ales însă o tactică inedită de a protesta faţă de neplata salariilor. Jucătorii se vor prezenta la meci, dar vor alege tactica folosită de jucătorii lui Santander cu Real Sociedad, în Cupa Spaniei. Atunci, Santander a refuzat să joace, jucătorii rămânând înlănţuiţi, pe după umeri, pe semicercul de la mijlocul terenului. Finalul meciului a fost fluierat după doar 50 de secunde.

UPDATE 14:30 “Ne pregătim normal pentru meci, intrăm în cantonament, fiindcă cei de la Vaslui nu au făcut niciun demers. Nu ne interesează problemele pe care le au ei. Noi ne pregătim pentru meci şi trebuie să fim foarte concentraţi pentru că întîlnim o echipă foarte bună. Consider că nu e greu să motivăm jucătorii. Obiectivul nostru este să cucerim campionatul, nu să terminăm sezonul neînvinşi. Ar fi totuşi un lucru important să bifăm un campionat fără înfrîngere. Momentan nu ne interesează meciul cu Dinamo din Cupă, ci să rezolvăm partida cu Vaslui. Jucătorii de la Steaua au peste 220 de zile de cantonament, peste 60 de meciuri oficiale, dacă ei vor să-i cheme la naţională pentru turneul din Elveţia, este alegerea lor”, a declarat Laurenţiu Reghecampf la DolceSport.

UPDATE 13:57 Jucătorii au fost chemaţi de urgenţă la o şedinţă, programată la ora 14.00, la stadion. Autocarul clubului trebuia să plece spre Bucureşti la ora 13.10, însă fotbaliştii au refuzat să facă deplasarea.

UPDATE 10.04.2014 / 12:11 De dimineaţă, jucătorii Vasluiului erau gata să plece spre Capitală imediat după antrenament pentru meciul cu Steaua. În acest sens, conducerea a închiriat chiar şi camere la un hotel din Bucureşti. După şedinţa de pregătire, jucătorii au anunţat că refuză să plece spre Bucureşti deoarece nu le-au fost achitate restanţele salariale.

UPDATE 19:24. Adrian Porumboiu i-a convocat azi pe jucători la o întîlnire pentru a discuta despre restanţele financiare pe care le au, dar omul de afaceri nu s-a prezentat la locul stabilit. Din această cauză, fotbaştii lui FC Vaslui au luat decizia de a nu face deplasarea mîine spre Bucureşti, acolo unde ar trebui să joace împotriva Stelei vineri! “Nu avem cum să mai suportăm situaţia asta, nu ne prezentăm la meciul cu Steaua”, au punctat jucători ai FC Vaslui pentru FANATIK.RO.

UPDATE 10:24. Nemulţumiţi pentru întărzierile salariale de pînă la patru luni, jucătorii Vasluiului au anunţat că nu se vor prezenta la meciul de vineri, cu Steaua. FANATIK.ro a aflat că Adrian Porumboiu, deşi se află în litigiu cu Ciprian Damian pentru acţiunile clubului, i-a convocat miercuri pe jucători la o şedinţă, urmînd să le plătească acestora salariile.

“Telenovela” disputării partidei dintre Steaua şi Vaslui este la un pas să cunoască finalitatea, conform surselor FANATIK.ro. Aceştia au dezvăluit că Adrian Porumboiu i-a sunat pe jucătorii moldoveni în cursul zilei de marţi şi au stabilit ca miercuri să se întîlnească pentru a aplana conflictul. “Lucrurile se vor calma şi jucătorii vor evolua cu Steaua! Astăzi (n.red. miercuri) jucătorii îşi vor lua o parte din salariile promise şi vor face deplasara în Bucureşti. La fel se va întîmpla şi cu diferendul dintre Ciprian Damian şi Adrian Porumboiu, vor ajunge la o înţelegere, dar sînt şanse mici ca anunţul să se facă în această săptămînă”, au fost informaţiile provenite de la apropiaţii celor doi oficiali ai Vasluiului.

Mesajul lui Porumboiu: “E normal să se dispute!”

Contactat de către FANATIK.ro, Adrian Porumboiu nu a infirmat zvonurile şi s-a limitat să declare doar că jucătorii sînt obligaţi să respecte adversarii şi competiţia. “Nu vreau să comentez prea multe, însă e normal ca meciul să se dispute! O echipă care a luat bani de la Ligă pentru a juca partidele din campionat trebuie să îşi respecte contractul. În rest, nu am nimic de spus! Eu nu pot să fiu răspunzător de situaţia creată în momentul de faţă la Vaslui. Autocarul stă la dispoziţie echipei şi nu se pune problema ca echipa să nu se prezinte la meci!””, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK.ro, Adrian Porumboiu.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Neplătiţi din toamna anului trecut, jucătorii lui FC Vaslui au decis să ia atitudine în ultimele zile. După ce au refuzat să se antreneze în săptămîna partidei cu Viitorul Constanţa, Antal & compania au anunţat conducerea clubului că nu vor face deplasarea la Bucureşti, pentru partida cu Steaua, programată vineri, pe Stadionul Ghencea, informează prosport.ro.

Antrenorul Liviu Ciobotariu este solidar cu jucătorii săi, care nu au mai văzut un ban încă din luna septembrie. Totuşi, pentru a se prezenta la partida cu Steaua, jucătorii grupării moldovene sînt dispuşi la negocieri cu conducerea clubului. Conform surselor FANATIK.RO, fotbaliştii Vasluiului vor veni la Bucureşti doar în cazul în care acţionarii le vor achita salariile restante pînă în luna decembrie, suma totală fiind de 450.000 de euro. Oficialii clubului nu au le-au dat, încă, un răspuns fotbaliştilor, neavînd, pentru moment, de unde să facă rost de banii respectivi.

P:  PARIAZĂ PE LIGA CAMPIONILOR LA UNIBET. BONUS DE 150 RON LA ÎNREGISTRARE!

Tags: