Stiri sportive

“Messi PESTE Maradona!” Verdictul Generaţiei de Aur

Messi sau Maradona? O întrebare care mereu a marcat fotbalul mondial. Răspunsul îl dau acum, în pragul meciului România - Argentina, chiar componenţii "Generaţiei de Aur" care au întîlnit în...
04.03.2014 | 00:02
Messi PESTE Maradona Verdictul Generatiei de Aur
ADVERTISEMENT

Messi sau Maradona? O întrebare care mereu a marcat fotbalul mondial. Răspunsul îl dau acum, în pragul meciului România – Argentina, chiar componenţii “Generaţiei de Aur” care au întîlnit în duel direct pe Maradona şi Argentina! 

Balint: “Messi va fi peste Maradona la finalul carierei”

Gabi Balint a fost eroul meciului din 1990, atunci cînd România, din postură de outsider a reuşit un preţios 1-1 în grupe cu Argentina, care era în acel moment chiar campioana mondială en-titre! Atacantul a fost cel care a dat golul “tricolorilor”. Balint vorbeşte laudativ la adresa lui Maradona, dar crede că Messi va fi mai popular decît “El Pibe D’Oro” printre argentineni la finalul carierei sale. “Ambii sînt la superlativ! Mari, mari de tot! Am jucat împotriva lui Maradona în 1990, însă nu m-a intimidat. M-a faultat el odată, i-am plătit şi eu apoi poliţa. Oricum, Hagi a fost mai bun decît el în meciul ăla. În ceea ce priveşte cariera sa şi cea a lui Messi, consider că atunci cînd se va trage linie, actualul decar al naţionalei va fi peste Diego. Şi asta, în bună măsură, datorită faptului că a jucat mai mulţi ani foarte bine, iar dacă va cîştiga şi o Cupă Mondială atunci nu va mai exista nici o discuţie”, a declarat Gabi Balint pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Petrescu: “Messi este mai complet decît Maradona”

Părerea lui Balint este împărtăşită şi de fostul său coleg de generaţie, Dan Petrescu. “Bursucul” nu a prins turneul final din 1990, fiind accidentat, dar a jucat în meciul de poveste, România – Argentina 3-2, de peste patru ani. Maradona nu a mai evoluat atunci, fiind suspendat după ce a fost prins la un control antidoping, însă Petrescu consideră că Messi este mai bun decît idolul lui Napoli. “Din punct de vedere al calităţilor, mi se pare că Messi este peste Maradona. E un fotbalist mai complet, chiar dacă cel din urmă a luat Cupa Mondială. Este un meci bun pentru echipa naţională, fiindcă eu nu-mi aduc aminte să fi venit vreun adversar atît de puternic în România pentru un meci amical. Nici partide oficiale nu a mai jucat România cu opozanţi de asemenea calibru. Poate doar Olanda să se compare ca valoare cu Argentina!”, a explicat Dan Petrescu pentru FANATIK.RO.

Moldovan: “Maradona avea un farmec aparte, trăgea echipa după el”

Meciul cu Argentina din 1994 a rămas memorabil şi în mintea celor care s-au aflat doar pe banca de rezerve, dar care au trăit cu maximă intensitate fiecare secundă jucată. Printre ei se numără şi Viorel Moldovan, unul dintre cei mai buni atacanţi din istoria naţionalei României. Actualul tehnician al Rapidului a rămas însă vrăjit iremediabil de Maradona şi nu concepe să-l pună pe Messi deasupra omului care a adus Cupa Mondială din 1986 Argentinei. “Maradona rămîne un geniu pentru că trăgea mereu echipa după el şi a luat de unul singur o Cupă Mondială, un titlu cu Napoli. Mi se pare că are un farmec aparte, inconfundabil. A fost unul dintre cei mai carismatici jucători din istorie. Şi Messi este uriaş, însă el depinde în unele cazuri de jocul echipei în care apare”, a încheiat şi Viorel Moldovan pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Maradona îl vede cel mai bun din lume pe Messi 

Maradona a fost mereu laudativ la adresa lui Messi. În duelul cu Ronaldo, Messi a fost dat cîştigător de legendarul fotbalist al Argentinei. “Cristiano loveşte mingea într-un fel în care Messi nu poate s-o facă, dar Messi are abilitatea de a trece în dribling de cinci adversari, ceea ce jucătorul lui Real nu poate“. Maradona a făcut şi clasamentul celor mai buni 4 jucători ai lumii în prezent: “Cel mai bun din lume în acest moment este Messi, urmat de Ronaldo, Neymar şi Balotelli“.

Tags: