News

Veste bună pentru şoferi! Când vor primi banii înapoi pentru taxa auto

23.04.2019 | 19:49
Veste buna pentru soferi Cand vor primi banii inapoi pentru taxa auto

Se anunță vești bune pentru șoferi! Restituirea taxelor auto către cetățenii care au dorit acest lucru ar putea avea loc cu o lună înaintea termenului anunțat inițial. Ministrul finanțelor publice intenționează să rezolve această problemă cel târziu la finalul lunii mai 2019, la insistențele Comisiei Europene.

 Restituirea taxelor auto către cetățenii care au solicitat acest lucru ar putea avea loc mai devreme

„Din păcate, astăzi este o întreagă birocraţie pe acest subiect şi, la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie să se dea peste cap”, a susținut Eugen Teodorovici, joi, 18 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

„Eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori, dacă este cazul, până la final de mai să se plătească sumele aferente acestei taxe. Adică suntem acum în aprilie, cât mai este până la final, iar până la final de mai trebuie să găsească orice fel de soluţie”, anunța ministrul finanțelor publice.

Veste bună pentru şoferi! Când vor primi banii înapoi pentru taxa auto
Ministrul finanțelor publice intenționează să rezolve această problemă cel târziu la finalul lunii mai 2019

Taxele care urmează să fie restituite sunt: taxa de poluare, taxa specială și taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu

De ținut minte este că de restituirea taxelor vor beneficia numai cetățenii care au transmis solicitarea scrisă în acest sens, înainte de data de 31 august 2018. Taxele care urmează să fie restituite sunt: taxa de poluare, taxa specială și taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu.

Veste bună pentru şoferi! Când vor primi banii înapoi pentru taxa auto
Restituirea taxelor auto către cetățenii care au dorit acest lucru ar putea avea loc cu o lună înaintea termenului anunțat inițial

Cei care dețin autoturisme erau obligați să plătească la prima înmatriculare, însă taxa a fost eliminată în ianuarie 2017, printr-un decret al liderului de stat Klaus Iohannis, după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene le-a declarat ilegale. Una dintre consecințele majore ale eliminării acestei taxe s-a dovedit a fi învechirea parcului auto în România. Printre acestea, 6,4 milioane de mașini înmatriculate în România, 3 milioane au o vechime de peste 15 ani, numărul acestora crescând uluitor în perioada 2017-2019.

Tags: