News

Veste proastă pentru Codruța Kovesi, din Parlamentul European. Cum mai poate ajunge procuror-șef european

13.05.2019 | 14:52
Veste proasta pentru Codruta Kovesi din Parlamentul European Cum mai poate ajunge procurorsef european

Candidatura Laurei Codruța Kovesi ar putea lua o întorsătură neașteptată. Aflată în cursa pentru ocuparea funcției de procuror șef al Parchetului European din postura de favorit, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție ar putea pierde în mod surprinzător acest post.

Norica Nicolai anunță un scenariu neașteptat pentru Laura Codruța Kovesi

Cel puțin așa susține Norica Nicolai, principalul candidat pentru alegerile europarlamentare din partea ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu. Aceasta consideră că rezultatul scrutinului electoral din 26 mai ar putea influența în mod negativ șansele Laurei Codruța Kovesi.

Ceea ce pot să vă spun e că după participarea mea la audierea candidaţilor, dacă doamna Kovesi ar fi finalizat acest proiect ar fi fost încă o dată un triumf al mediocrităţii în instituţiile europene” , a declarat Norica Nicolai pentru Dcnews.

Norica Nicolai nu vede cu ochi buni candidatura Laurei Codruța Kovesi
Norica Nicolai nu vede cu ochi buni candidatura Laurei Codruța Kovesi

Kovesi ar fi în pericol să piardă postul de procuror-șef al Parchetului European

„Acest subiect se poate relua, în raport de configuraţia viitorului parlament, fără doamna Kovesi sau nu se mai poate relua deloc pentru că ştim bine, regulamentul prevede participarea de către 22 de state membre. Am văzut poziţiile Italiei şi mă tem că o retragere a Italiei din această formă de cooperare face inutilă orice discuţie. Dacă Parlamentul European şi Comisia Europeană ar fi dorit un candidat susţinut de un stat membru, atunci ar fi declanşat o altă procedură”  , a mai spus Norica Nicolai, care nu vede cu ochi tocmai buni inițiativa fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție de a prelua conducerea Parchetului European.

Toţi s-au înscris în raport de competenţele lor profesionale şi aspiraţia spre această înaltă funcţie. Doamna Kovesi, dacă ar fi obţinut această funcţie, ar fi compormis orice bătălie împotriva corupţiei în întreaga UE. Aşa că e bine cum stau lucrurile acum, probabil va intra în politică sau va face cu totul altceva, dar această funcţie este departe de a mai fi accesată de doamna Kovesi” , a conchis cea care deschide lista candidaților ALDE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.