News

Veşti proaste pentru posesorii de Opel! Producătorul a rechemat în service peste 200.000 de maşini

17.06.2019 | 12:29
Opel are probleme pentru modelul Corsa. Sursa foto - facebook

Sunt veşti proaste pentru posesorii de Opel! Astfel, compania a fost obligată să recheme în service peste 210.000 de automobile. Conform primelor informații, mașinile ar avea probleme serioase cu motoarele pe benzină și ar provoca emisii ce depășesc normele admise. Aproape imediat, autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania a cerut providerului auto să recheme de pe piaţă automobile Adam şi Corsa.

Veşti proaste pentru posesorii de Opel!

Toate mașinile rechemate sunt cu motoare pe benzină deoarece emisiile acestora depăşesc limitele admise, potrivit unui articol publicat de o revistă de specialitate din Germania. Emisiile de oxid de nitrogen ale modelelor Adam şi Corsa depăşesc cu mult limitele admise, în condiţii reale de trafic, a mai scris publicația. Ordinul autorităţii de reglementare se referă la 210.000 de vehicule, dintre care 54.000 sunt în Germania.

Trebuie specificat că o evaluare a calităţii automobilelor Opel a arătat că aşa-numitul control Lambda la unele modele Adam şi Corsa fabricate în 2018 şi 2019 nu este suficient de solid la viteze mari, a declarat și un purtător de cuvânt al companiei. Ceea ce înseamnă că maşinile care circulă peste 50.000 de kilometri încep să aibă probleme serioase din acest punct de vedere  şi ar putea depăşi nivelul admis al emisiilor pe parcursul duratei lor de viaţă.

Veşti proaste pentru posesorii de Opel! Opel
Au fost probleme și în România pentru mașinile Opel. Sursa foto – facebook

Probleme și pentru mașini vândute în România

Aproape imediat, reprezentanții companiei au început să îi informeze pe clienţi. Inițial, în urmă cu două luni de zile a existat un prim contact între cei de la Opel și posesorii de mașini prin care li s-a spus că e necesară o actualizare a softurilor maşinilor afectate. Producătorul auto a anunţat anterior că procuratura din Frankfurt investighează nivelul emisiilor automobilelor diesel şi că Opel cooperează cu autorităţile.

Vă reamintim că la începutul anului, Opel a identificat un posibil risc la un număr de 600 de autovehicule Astra K vândute chiar în România. Atunci au fost afectate doar autoturisme echipate cu motor diesel de 1.6 litri şi cutie de viteze manuală, produse în perioada 2016-2018.