News

Veteranii care încă joacă fotbal la superlativ. Echipa ta are nevoie de ei!

29.12.2018 | 12:09
Veteranii care inca joaca fotbal la superlativ Echipa ta are nevoie de ei

Știi exact cine nu trebuie să lipsească din echipa ta? Fotbalistul înțelept, cu experiență, care a văzut multe meciuri la viața lui și știe să facă față oricărei situații. Și, de asemenea, îți face și puncte în etapele de Football Fantasy, în jocul FootballCoin. Noi am făcut o listă din cele mai importante campionate ale Europei, ca să-ți dăm variante pentru lotul tău, care să-ți câștige meciuri, campionate și, mai important, moneda jocului, XFC, care îți permite să-ți cumperi veterani mai scumpi și mai buni, ca Leo Messi și Cristiano Ronaldo.

Liga 1: Marius Constantin (34 ani) – Gaz Metan Mediaș

Cel mai important jucător al echipei Gaz Metan Mediaș are 34 de ani și a făcut istorie în Giulești. Devotamentul lui și pasiunea pentru joc i-au făcut rapid loc în sufletelor fanilor din Mediaș. Căpitanul echipei a marcat de două ori pentru Gaz Metan și a strâns până acum în acest sezon 200 de puncte în competițiile FootballCoin. După 21 de etape, Gaz Metan Mediaș este pe locul 8, la egalitate de puncte cu Hermannstadt și Poli Iași, luptându-se pentru un loc în play-off. Probabilitate: Fortes să plece la FCSB. Certitudine: Marius Constantin rămâne.

Alți veterani din Liga 1 de convocat în echipa ta la Football Fantasy: Emmanuel Culio (185.50 puncte) și portarul lui Gaz Metan Mediaș, Răzvan Pleșca, cu 286 de puncte în acest sezon și 6 clean sheet-uri în 19 meciuri jucate între buturile Mediașului.

Premier League: Glenn Murray (35 ani) – Brighton

Venit pentru a doua oară la Brighton&Hove Albion, după alți 3 ani petrecuți aici între 2008 și 2011, când a marcat 54 de goluri, Glenn Murray este motivul pentru care Florin Andone încă nu și-a găsit locul de titular în echipă. În CV-ul lui Glenn apar 10 echipe și un record: cele mai multe goluri înscrise vreodată de un jucător în Championship: 30 în sezonul 2012-2013 la Crystal Palace. La 35 de ani ai săi, cu 1217 minute jucate pentru Brighton în 19 etape de Premier League și 8 goluri marcate, Murray a adunat 390 de puncte în competițiile FootballCoin. E free și îl poți lua în echipa ta, dacă ai nevoie de maturitate și eficiență în atac și te poți pregăti pentru competiția în care intrarea e gratuită: Free England-PL-R20, cu meciurile din weekend-ul acesta de Premier League și cu un derby în prim-plan: Liverpool-Arsenal.

În Premier League mai găsești jucători free, buni și cu experiență, pe care să-i incluzi în lot:

  • Wes Morgan, 34 de ani, 350 de puncte adunate pentru Leicester City
  • Pablo Zabaleta (33) de la West Ham, 395 de puncte
  • José Holebas, fundașul stânga de la Watford, cu 34 de ani, 3 goluri la activ în acest sezon și 607 puncte adunate
  • Bruno Saltor, la incredibila vârstă de 38 de ani, 195 de puncte pentru Brighton
  • Stephan Lichtsteiner, 34 de ani, fundașul lui Arsenal fiind bun pentru competițiile de Europa League, unde Emery îl bagă mai des ca titular

Serie A: Giorgio Chiellini (34 ani) – Juventus

1443 de minute jucate pe teren în tricoul lui Juventus în Serie A și Champions League sezonul acesta, căpitanul echipei, care se confundă cu istoria Juventusului, jucând în culorile clubului din 2005, Chiellini a strâns 386 de puncte și admirația întregului stadion. Îl poți cumpăra dacă ai strâns deja XFC sau poți câștiga competiții free care te recompensează cu moneda virtuală a jocului, astfel încât să-ți permiți luxul: căpitanul Chiellini în echipa ta.

O variantă free pentru goluri surprinzătoare este Sergio Pellissier, 39 de ani, de la Chievo, care a marcat pentru 1-1 împotriva lui Inter în primul minut de prelungire. Are 174 de puncte la FootballCoin și este free.

Weekend-ul acesta avem etapă și în Serie A și, implicit, competitie free în Football Fantasy : Free- ITALY-Serie A-R19

Ligue 1 și veteranii ei

Din campionatul Franței, de la PSG, îi poți cumpăra în echipa ta pe Buffon (40 ani și 192 de puncte)  sau îl poți lua free pe Thiago Silva (34 ani și 374 puncte pentru echipa din Paris). Dar ce zici de Jose Fonte, de la Lille, ocupanta locului 2 în Ligue 1? Fonte a strâns 486 de puncte în acest sezon și are 6 clean sheet-uri pentru Lille. O altă variantă free și experimentată pentru apărarea ta ar putea fi Vitorino Hilton, la cei 41 de ani ai lui. Căpitanul lui Montpellier a adunat 1343 de minute pentru ai lui în Ligue 1 și 387 de puncte pentru cei care au îndrăznit să-l ia în echipa lor de Football Fantasy.

Ai de unde alege și din Bundesliga și La Liga

Din Bundesliga e simplu și știm că te-ai gândit și tu la următoarele variante: Franck Ribery (35 ani) și Arjen Robben (34 ani). Dar zicem să nu-i exluzi din ecuație pe Lukasz Piszczek (33 ani, Dortmund), Rafinha (33 ani, Bayern), Oscar Wendt (33 ani, Gladbach) și Christian Gentner (33 ani, Stuttgart).

Pentru Spania, poți umbla la bugetul din buzunar, ca să-l iei în echipă pe Santi Cazorla de la Villarreal (34 ani), Juanfran de la Atletico Madrid (33 ani) și chiar și pe Luka Modric (33 ani).  Sau poți experimenta free, convocându-l pe Jorge Molina (36 ani), căpitanul lui Getafe, fundașul central cu 5 goluri, un assist, 6 clean sheet-uri și 407 puncte adunate în acest sezon.

Iker Casillas, Ricardo Quaresma și Igor Denisov

Din Portugalia, nu ai cum să nu te gândești la o echipă care să nu-l aibă în poartă pe Iker Casillas (37 ani), care a jucat titular în toate cele 14 etape ale campionatului. În atac, poți miza pe Jonas (34 ani) de la Benfica, cu 6 goluri marcate în acest sezon, deși a fost chinuit de o accidentare și a lipsit 5 meciuri. Alte variante de veterani free pentru echipa ta sunt José Semedo (33 ani, Vitória Setúbal), Tarantini (35 ani, Rio Ave) sau Danny (35 ani, Marítimo).

Pentru competițiile pe care le joci în campionatul Rusiei, îi găsești free pe Gael Clichy (33 ani) și Emmanuel Adebayor (34 ani) de la Basaksehir, João Pereira (34 ani) de la Trabzonspor și Ricardo Quaresma (35 ani) de la Besiktas.

Încheiem vânătoarea de jucători veterani, buni și free cu campionatul Rusiei, din care îi propunem pe Branislav Ivanovic (34 ani) de la Zenit, Igor Denisov (34 ani) de la Lokomotiv și César Navas (38 de ani), fundașul central al celor de la Rubin Kazan.