Sporturi

Victor Hănescu ştie unde a pierdut Simona Halep meciul cu Pliskova la WTA Miami: “Nu are forţă, devine ineficientă”

29.03.2019 | 12:30
Victor Hanescu stie unde a pierdut Simona Halep meciul cu Pliskova la WTA Miami Nu are forta devine ineficienta

Victor Hănescu ştie unde a pierdut Simona Halep meciul cu Pliskova la WTA Miami. Simona Halep, locul 3 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 7-5, 6-1, de Karolina Pliskova, locul 7 WTA, în semifinalele Miami Open. Meciul s-a disputat cu pauze impuse de ploaie. În urma acestui rezultat negativ, românca în vârstă de 27 de ani a ratat ocazia de a reveni pe locul 1 WTA.

Victor Hănescu punctează aspectele slabe din jocul Simonei Halep

Victor Hănescu spune că diferenţa s-a făcut la serviciu, acolo unde Simona nu a excelat în meciul contra cehoaicei: “Şi-a îmbunătăţit primul serviciu. La prima vedere, pare că e bun primul, dar nu a câştigat punctele. Nu are forţă. Şi serviciul doi necesită mai multă grijă, iar în cazul Pliskovei, o jucătoare puternică, poate returna foarte tare şi uşor. Simona are probleme cu jucătoarele care lovesc puternic, precum Pliskova. Ei îi place să alerge mult, dar o adversară ca cea din Cehia o face pe Simona să adopte o poziţie defensivă, fiinde departe de linia de fund. Astfel e ineficientă”, a declarat fostul jucător român, în direct la ProSport Live.

Simona Halep l-a avut la Miami alături pe noul ei antrenor, Daniel Dobre, însă Victor Hănescu este de părere că Firicel Tomai şi Darren Cahill au contribuit cel mai mult la evoluţia Simonei: “Clar, Firicel Tomai a pus bazele jocului ei. A dus-o până în top 50, iar după colaborarea cu Cahill. A învăţat foarte mult pe mental, cum să gestioneze momentele importante. E foarte important să ai lângă tine o echipă bună. Dacă eşti atât de sus, înseamnă că eşti bun, dar trebuie să vezi ce poţi să îmbunătăţeşti. Cahill a făcut diferenţa şi a dus-o de pe 30 pe locul 1. Sunt reglaje pe care trebuie să le faci şi să ai încredere că le poţi face”, a mai spus Victor Hănescu pentru sursa citată.

Simona Halep pe terenul de tenis
Tags: