Sporturi

Victorie la debut. Englezul Oscar Williams a câștigat a treia etapă a Campionatului Național Digital pe Circuit Betano

03.05.2020 | 17:40
Victorie la debut. Englezul Oscar Williams a câștigat a treia etapă a Campionatului Național Digital pe Circuit Betano
campionatul național digital pe circuit betano, etapa 3, Nurburging. Englezul Oscar Williams a câștigat la debut

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Aflat la debut, englezul Oscar Williams a impresionat la Nürburgring, în cea de-a treia etapă a Campionatului Național Digital pe Circuit Betano

Am venit, am văzut, am învins! Aceasta ar fi cea mai scurtă descriere a celei de-a treia etape contând pentru Campionatul Național Digital de Circuit Betano, disputată vineri seara pe legendarul circuit de la Nürburgring. Aflat la prima sa participare în această competiție, Oscar Williams a strălucit atât în calificări, cât și în ambele curse, și ne-a demonstrat cât de serioase pot fi lucrurile chiar și într-un simplu joc. Gamerul britanic, devenit faimos după ce a trecut dintr-un simulator direct într-un monopost de competiție fără să fi avut în trecut tangențe cu automobilismul, a câștigat prima manșă după ce a plecat din pole position, pentru ca în manșa secundă să treacă linia de sosire pe poziția a patra.

Dragoș Simion, liderul clasamentului general, a terminat calificările abia pe locul 12

Protagoniștii bătăliei pentru primele locuri au fost surprinși încă din calificări, după ce Oscar Williams și-a trecut în cont primul pole position, cu un avantaj de aproape două zecimi și jumătate față de al doilea clasat, Claudiu Clima. Bătălia pentru cea de-a doua poziție de pe prima linie s-a transformat într-o afacere de familie decisă pe muchie de cuțit, Florin Mergea ratând șansa plecării de pe prima linie pentru o diferență de 9 miimi de secundă. Dar cu două mașini în primele trei pe grila de start, Zecarul eSports își anunța pretențiile încă din debutul etapei.

Sergiu Nicolae i s-a alăturat lui Florin Mergea pe linia a doua, în timp ce Lucas Motadel, un alt nou venit, s-a „strecurat” pe linia a treia în fața lui Bogdan Mutu. Top Ten-ul calificărilor a fost completat de Cristian Moisescu, Leo Borlovan, Mihai Suteanu și Maximilian Junger, în timp ce Dragoș Simion, liderul campionatului, a terminat calificările pe poziția a 12-a.

Top 5 calificări

 1. Oscar Williams 1:58.670
 2. Claudiu Clima + 0.247s
 3. Florin Mergea + 0.256s
 4. Sergiu Nicolae + 0.314s
 5. Lucas Motadel + 0.476s
Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 3, Nurburgring. Englezul Oscar Williams a câștigat la debut

Oscar Williams a dominat clar prima manșă

Soarta primei manșe s-a decis încă de la start, când Oscar Williams s-a instalat la conducere și a rămas pe poziție până la trecerea liniei de sosire. Autor al celui mai rapid tur de pistă, pilotul de la CRG Romania Racing a terminat cele 16 tururi de pistă cu un avans 4,558 secunde față de al doilea clasat. Plecați de pe pozițiile a doua și respectiv a treia, Claudiu Clima și Florin Mergea au demonstrat că nu se află întâmplător în lupta pentru titlu, cei doi reprezentanți ai echipei Zecarul eSports terminând prima manșă pe celelalte două locuri ale podiumului de premiere. Bogdan Mutu, Leo Borlovan și Sergiu Nicolae și-au disputat duelul pentru poziția a patra, primul dintre ei având câștig de cauză la final.

Zona cea mai fierbinte a primei manșe a fost reprezentată de bătălia pentru lucurile 7, 8, 9 și 10, miza fiind nu atât punctele puse la bătaie, cât mai ales plecarea din primele locuri în manșa secundă. Cristian Moisescu, Dragoș Simion, Lucas Motadel și Bogdan Moldovan au fost cei patru care au completat Top Ten-ul manșei, Dragoș Simion plasându-se astfel pe o poziție care putea să-i permită apărarea poziției de lider în clasamentul campionatului.

Top 5 Manșa I

 1. Oscar Williams 31m.50.499s
 2. Claudiu Clima + 4.558s
 3. Florin Mergea + 11.292s
 4. Bogdan Mutu + 18.269s
 5. Leo Borlovan + 20.948s
Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 3, Nurburgring. Englezul Oscar Williams a câștigat la debut

Bogdan Moldovan, fără greșeală în manșa secundă

Dacă ar fi să ne rezumăm doar la bătălia pentru prima poziție, manșa secundă a repetat povestea primului episod de pe Nürburgring. Bogdan Moldovan și-a fructificat avantajul plecării din pole position și a reușit să devină cel de-al șaselea câștigător în tot atâtea etape. Dar asemănările se termină aici, bătălia de pe pistă fiind mult mai disputată în cea de-a două cursă din Iadul Verde.

Încă o dată, Dragoș Simion a făcut ceea ce știe să facă cel mai bine și a terminat al doilea, la mai puțin de o jumătate de secundă de învingător. Deși a încercat un atac asupra liderului, pilotul echipei Willi Motorsport a preferat mai apoi să evite riscurile inutile, punctele cucerite fiind suficiente pentru a-și apăra fotoliul de lider în campionat. Cristian Moisescu a realizat cel mai rapid tur în această manșă și a completat podiumul de premiere, făcând uitată etapa precedentă în care nu a reușit să puncteze.

Plecat din poziția a zecea, Oscar Williams a avut o evoluție sigură și un final pe măsură. Iar locul al patrulea obținut în cea de-a doua manșă ne scutește de orice comentarii, britanicul reușind să acumuleze nu mai puțin de 37 puncte în operațiunea Nürburgring. O cifră record pentru primele trei etape!

Leo Borlovan a terminat pe poziția a cincea, demonstrând că se descurcă din ce în ce mai bine în lumea curselor virtuale. Plecat din poziția a opta a grilei, Florin Mergea a terminat al șaselea și dacă n-ar fi fost câteva mici greșeli în evoluția sa, rezultatul putea să fie mai bun. Oricum, prestația din etapa a treia i-a adus cele mai multe puncte, tenismanul ocupând în acest moment locul secund în clasamentul general al piloților. Celelalte locuri din Top Ten au fost ocupate de Claudiu Clima, Sergiu Nicolae, Lucas Motadel și Mihai Suteanu, primul reușind la rândul său să șteargă amintirea etapei precedente cu un rezultat care îl aduce pe poziția a treia în campionat.

Top 5 Manșa II

 1. Bogdan Moldovan 30m.06.051s
 2. Dragoș Simion + 0.440s
 3. Cristian Moisescu + 5.281s
 4. Oscar Williams + 5.650s
 5. Leo Borlovan + 6.700s

Dragoș Simion își consolidează poziția de lider în clasamentul general, Florin Mergea urcă pe 2

După această etapă, Dragoș Simion și-a consolidat poziția de lider al clasamentului general din prima ediție a Campionatului Național Digital de Circuit Betano. Fostul pilot de karting și de anduranță are 79 de puncte după primele trei runde, fiind urmat în acest clasament de tenismanul Florin Mergea, vicecampionul olimpic de la Rio, cu 67 de puncte. Colegul lui Mergea de le Zecarul eSports, Claudiu Clima, este al treilea în top, cu 65 de puncte. Câștigătorul manșei secunde, Bogdan Moldovan, a urcat până pe 7 la general, având acum 42 de puncte.

Top 5 Clasamentul General

 1. Dragoș Simion 79 p
 2. Florin Mergea 67 p
 3. Claudiu Clima 65 p
 4. Bogdan Mutu 54 p
 5. Cristian Moisescu 50 p

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se mută la Barcelona. Programul ultimelor 5 etape rămase de disputat

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele 3 s-au disputant deja pe circuitule de la Silverstone, Red Bull Ring și Nürburgring, următoarele 5 sunt programate după cum urmează:

 • etapa 4, Barcelona: 08 mai;
 • etapa 5, Mugello: 15 mai;
 • etapa 6, Imola: 22 mai;
 • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
 • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A patra etapă va avea loc pe circuitul de la Barcelona, vineri, 8 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri