Video

VIDEO / Cu LACRIMI în ochi, Puyol a spus ADIO fotbalului! ”Am venit copil, plec bărbat”

Charles Puyol şi-a agăţat definitiv ghetele în cui cu o lună înainte de Cupa Mondială şi cu cîteva zile înainte de meciul care va stabili campioana în Spania: Barcelona - Atletico....
15.05.2014 | 16:20
VIDEO  Cu LACRIMI in ochi Puyol a spus ADIO fotbalului Am venit copil plec barbat
ADVERTISEMENT

Charles Puyol şi-a agăţat definitiv ghetele în cui cu o lună înainte de Cupa Mondială şi cu cîteva zile înainte de meciul care va stabili campioana în Spania: Barcelona – Atletico. Căpitanul catalanilor din ultimii 10 ani a pus capăt carierei şi şi-a luat la revedere de la apropiaţi într-o conferinţă de presă emoţionantă. Puyol a declarat că ar fi jucat măcar un minut în ultima etapă din Primera Division, însă a mărturisit că problemele la genunchi îl opresc să facă acest lucru.

“Mi-ar plăcea ca lumea să-şi amintească de mine ca fiind jucătorul care a dat totul pentru Barcelona şi pentru fotbal. Vă mulţumesc mult pentru cuvintele voastre. Sînt foarte emoţionat să fiu aici, la ultima conferinţă ca jucător. Mi-e foarte greu, iar cei care mă cunosc ştiu că nu-mi place să vorbesc prea mult. Dar acum e momentul să vă explic ce simt. Cum am mai spus, problemele la genunchi nu au dispărut, deşi am încercat tot ce a fost omeneşte posibil. Nu mai pot continua”

ADVERTISEMENT

”Vreau să le mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat, colegi, antrenori, tuturor. Medicilor cu care am încercat să găsim o soluţie pentru problemele mele la genunchi. Încă n-am găsit-o, dar nu mă dau bătut. Voi continua să caut, dar acum fără presiunea de a mai juca. Acum vreau să mă recuperez, îmi pare rău că nu mi-am putut ajuta echipa, nu am putut fi pe teren, alături de ei cînd au avut nevoie de mine. Va fi dificil să mai joc undeva, mă gîndesc doar să-mi rezolv problemele la genunchi, nu pentru a juca neapărat, ci pentru a fi bine”

”E o mîndrie să fac parte din istoria acestui club, ca toată cariera să-mi fie legată de acest club. Atunci cînd eram în Pobla (localitatea natală), cînd jucam fotbal cu prietenii mei, dacă -mi spunea cineva că ajung aici nu aş fi crezut. Mi-am îndeplinit visul, vis pe care îl are orice copil: să joc la Barca. A fost impresionant să intru pe Camp Nou şi să văd fanii, cînd am debutat. Eram aşa fericit să mă antrenez acolo, voiam doar să savurez fiecare moment”

ADVERTISEMENT

”Am cîştigat multe titluri, dar partea cea mai importantă e cea umană, asta e ceea ce rămîne. Am venit aici ca un copil, plec ca un bărbat care şi-a găsit familia şi a învăţat multe lucruri. Nu a fost greu să fiu căpitaul acestei echipe. Clubul ăsta a avut mereu nişte oameni extraordinari. Nu cred că există un grup uman mai bun decît acesta”

Tags: