Fotbal international

VIDEO. Deian Boldor are Verona la picioare. “Mutu a fost un idol”

Deian Boldor nu a jucat decît două meciuri în tricoul Veronei şi deja suporterii lui Hellas vorbesc la superlativ despre fundaşul român, fostul căpitan al naţionalei under 21 a României....
31.12.2016 | 14:34
VIDEO Deian Boldor are Verona la picioare Mutu a fost un idol

Deian Boldor nu a jucat decît două meciuri în tricoul Veronei şi deja suporterii lui Hellas vorbesc la superlativ despre fundaşul român, fostul căpitan al naţionalei under 21 a României. Vineri seară, în ultima partidă din 2016, jucată în faţa propriilor fani, Verona a făcut spectacol în faţa Cesenei şi a obţinut o victorie fără drept de apel, cu scorul de 3-0.

Prestaţia lui Boldor a fost notată cu 7,5, o notă mare pentru sistemul de apreciere al presei peninsulare, care are la bază evoluţia sigură din apărare, dar şi superba reuşită, din minutul 61, gol cu o lovitură de cap perfectă. Absenţa titularului Caracciolo a fost astfel suplinită cu brio de Boldor, care a profitat la maxim în aceste două meciuri, egalul de la Carpi şi victoria în faţa Cesenei, de marea ocazie ivită.

După meci, vizibil emoţionat, Deian a acordat un interviu canalului TV al clubului, declarînd că dedică golul marcat familiei, prietenilor şi suporterilor şi că jocul bun făcut, din momentul în care antrenorul Fabio Pecchia a decis să apeleze la serviciile sale, îi dă încredere pe mai departe.

Boldor a explicat că în momentul în care a decis că la 21 de ani nu trebuie să rămînă doar o eternă rezervă la Bologna, chiar dacă era vorba de un club de Serie A, a avut mai multe opţiuni de a continua, unele dintre ele garîntîndu-i din primul moment un loc de titular. A ales însă Verona, pentru că nu se teme de luptă, de concurenţă, pentru că ştie că se poate descurca în cele mai dificile situaţii.

“Nu contează că plec în această cursă de la coada listei, din moment ce am venit la acest club pe ultima sută de metri, pentru că ştiu ce pot şi sînt convins că la prima oportunitate voi demonstra ce pot” – a declarat fundaşul român la sosirea în oraşul lui Romeo şi al Julietei. “Sînt plecat de acasă de zece ani, pentru a-mi împlini visul şi nu am de gînd să mă opresc pînă nu va deveni realitate. Cifrele spun că, în afară de echipa Primavera a Romei, Boldor a jucat puţin pe unde a fost, la Pescara şi la Virtus Lanciano, dar nu spun şi de profesionalimul şi caracterul meu. Niciodată nu am comentat deciziile antrenorilor şi m-am pus permanent la dispoziţia acestora cu tot sufletul în folosul echipei.”

Boldor nu uită că a avut parte de o senzaţie cu totul specială, participînd la antrenamentele echipei mari a Romei, alături de un nume imens precum Francesco Totti.”A fost absolut uluitor ca la antrenamente să îl am în faţă pe un simbol ca Totti. O onoare şi o mare provocare. Şi la Verona l-am întîlnit pe Giampaolo Pazzini, care este un atacant de mare valoare. Păcat că nu l-am prins şi pe legenda vie care a fost Luca Toni.”

Deian nu uită că odată cu sosirea la Verona a ajuns în oraşul de unde a plecat spre o carieră fabuloasă compatriotul său Adrian Mutu.

“Ştiu totul despre perioada petrecută de Mutu aici, că a dat 16 goluri în 57 de partide şi că devenis rapid cel mai iubit jucător din acea echipă, iar tifosii au fost foarte furioşi şi dezamăgiţi cînd a fost vîndut la Parma.

465879-adrian-mutu-verona

Şi în România Mutu a fost un fotbalist emblemă pentru generaţia sa la echipa naţională, cel mai bun după retragerea lui Hagi. Şi eu am purtat banderola de căpitan la naţionala de tineret şi cred că pot ajunge, la nivelul meu, pe postul meu, să reuşesc pe deplin în carieră, inclusiv la echipa naţională”.