Fotbal international

VIDEO. Ca în 2014! Ramos, din nou EROU! Şi iar CĂLĂU! Pentru Atleti

Sergio Ramos a fost din nou decisiv pentru Real Madrid într-o finală de Liga Campionilor. Fundaşul a deschis scorul în minutul 15 (VIDEO), dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, cu un şut printre...
29.05.2016 | 00:50
VIDEO Ca in 2014 Ramos din nou EROU Si iar CALAU Pentru Atleti
ADVERTISEMENT

Sergio Ramos a fost din nou decisiv pentru Real Madrid într-o finală de Liga Campionilor. Fundaşul a deschis scorul în minutul 15 (VIDEO), dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, cu un şut printre picioarele portarului lui Atletico, după care a transformat şi o lovitură de departajare. Ibericul a contribuit decisiv şi în 2014, cînd a reuşit să trimită finala cu rivala din Madrid în prelungiri, cu un gol marcat în minutul 90+3. Real s-a impus cu 5-3 la penalty-uri. După 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1.

Ramos a devenit, astfel, primul fundaş central care înscrie în două finale de Liga Campionilor diferite. Doar alţi patru fotbalişti au marcat în două finale de Liga Campionilor diferite: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Samuel Eto’o şi Raul Gonzalez. Fundaşul lui Real Madrid a devenit al cincilea.

ADVERTISEMENT

Decisiv şi pentru al zecelea trofeu

Ultimul act din 2014 s-a jucat pe „Da Luz”. Real Madrid căuta „La Decima”, era singura echipă la un pas de 10 Cupe ale Campionilor. Atletico era la a doua finală din istorie, după cea din anii ’70 pierdută cu Bayern la rejucare. Atletico a început mai bine şi a deschis scorul prin Godin, în minutul 36, s-a apărat apoi foarte bine şi Simeone era la un pas de obţinerea trofeului suprem.

Însă a venit minutul 90+4, cînd Sergio Ramos s-a înălţat ca un zeu la un corner şi a trimis mingea în plasă cu o lovitură de cap ucigaşă. Real a intrat în meci la ultima fază. Prelungirile erau deja afacerea echipei „blanco”. Elevii lui Simeone erau cu moralul la pămînt, picioarele îi lăsau după maratonul din primele 90 de minute în care închiseseră toate spaţiile.

ADVERTISEMENT

Real, mult mai proaspătă fizic, pe val după momentul fatidic a lui Ramos, a atacat tăios şi Bale a adus-o în avantaj în minutul 110. În minutul 118, Marcelo a marcat cu un şut de la 20 de metri şi Ronaldo a închis tabela în minutul 120 din penalty pentru un 4-1 de neconceput în minutul 90+3…