VIDEO. OLIMPIADA DE LA RIO. Primul sat din România promovat oficial în Brazilia, în ziua începerii jocurilor olimpice

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 21:39
VIDEO. OLIMPIADA DE LA RIO. Primul sat din România promovat oficial în Brazilia, în ziua începerii jocurilor olimpice

OLIMPIADA DE LA RIO. Un film de promovare in Brazilia a satului Voslabeni din judetul Harghita, realizat de un ghid turistic si de o actrita braziliana, a fost lansat oficial vineri, cu prilejul inceperii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

OLIMPIADA DE LA RIO. Corneliu Tepelus este originar din satul harghitean Voslabeni, sau Voslobeni, cum ii spun localnicii, a trait mult timp in Canada si SUA, iar de cativa ani este instructor de schi in timpul iernii si ghid turistic pe timp de vara. Iubitor al locurilor natale, Corneliu a adus in Harghita turisti din toata lumea si a promovat tot timpul frumusetile zonei, cultura si traditiile de aici.

OLIMPIADA DE LA RIO. Pe actrita braziliana Jaqueline Novak, din orasul Curitiba, a intalnit-o anul trecut, in Poiana Brasov, la schi, si a aflat ca este impresionata de Transilvania, de mitul lui Dracula, de legendele locului sau de castele din zona. Harghiteanul i-a prezentat tinerei actritei o parte a atractiilor turistice din Transilvania si pentru ca i-au placut foarte mult Jaqueline a revenit in primavara acestui an pentru a descoperi locuri, oameni, traditii, povesti.

Asa s-a nascut ideea de a realiza un film de promovare in Brazilia a satului Voslabeni, unde s-a nascut Corneliu si care a fascinat-o pe Jaqueline din primul moment.

OLIMPIADA DE LA RIO.  Imbracata intr-o ie romaneasca, Jaqueline prezinta in limba portugheza locurile reprezentative din sat, de la biserica ctitorita in 1864, pana la fantana din localitate, care este considerata si vatra satului, dar si frumusetile naturale ale zonei.

Jaqueline a vorbit cu batranii din sat despre obiceiurile locului si a fost si oaspetele unei stane din localitate, unde a fost rasfatata cu bucate traditionale, respectiv bulz, tocana de miel sau cas proaspat.

OLIMPIADA DE LA RIO.  Ultimele cadre din film ii arata pe Jaqueline si Corneliu ciocnind un pahar de palinca, in curtea casei parintesti a harghiteanului.

OLIMPIADA DE LA RIO.  Filmul este subtitrat in limba romana, a fost regizat de Corneliu Tepelus si a fost realizat cu ajutorul unor tineri din Voslabeni, avand buget zero, si urmeaza sa fie distribuit gratuit pe Internet si pe retelele media.

Intitulat “O zi in Transilvania”, filmul este unul pilot, intrucat cei doi doresc sa realizeze, in viitor, un film de promovare in Brazilia a zonei turistice Transilvania.

“Voslabeni este primul sat din Romania care va fi promovat oficial in Brazilia. Este un film pilot, care face parte dintr-un proiect mai mare, pe care dorim sa-l realizam, ori in toamna, ori anul viitor, despre Transilvania, traditiile romanesti, portul popular, istorie, legende, tot ce tine de Romania, de Transilvania. (…)

Filmul este facut pentru Internet si vor fi difuzate si secvente la diferite televiziuni, dar este destinat cu precadere pentru Internet, ca sa vedem care e reactia celor din Brazilia pentru proiectul mare, de promovare a Transilvaniei”, a declarat Corneliu Tepelus.

OLIMPIADA DE LA RIO.  Acesta a explicat ca filmul a fost lansat vineri, 5 august, intrucat este ziua de incepere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Corneliu Tepelus si-a exprimat speranta ca turistii brazilieni vor fi interesati, in urma vizionarii filmului, sa viziteze tara noastra.

Comuna Voslabeni, formata din satul Voslabeni si localitatea Izvoru Muresului, are aproximativ 2.000 de locuitori, din care 35 la suta sunt maghiari, iar restul romani.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Soţia lui Julio Baptista e campioană! Silvia Nistal, spanioloaica care va încinge Liga 1 Betano. Galerie foto

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×