Fotbal international

VIDEO ŞI FOTO. Fantastic! Portarul a marcat gol din foarfecă în ultimul minut

Un gol senzaţional a fost marcat în campionatul Africii de Sud, în prelungirile timpului regulamentar al meciului dintre Baroka FC şi Orlando Pirates, încheiat la egalitate, 1-1....
01.12.2016 | 13:18

Un gol senzaţional a fost marcat în campionatul Africii de Sud, în prelungirile timpului regulamentar al meciului dintre Baroka FC şi Orlando Pirates, încheiat la egalitate, 1-1.

Senzaţia provine din două motive, legate unul de celălalt. Primul, pentru că autorul golului a fost portarul echipei conduse în acel moment, în speţă Baroka FC, al doilea pentru că execuţia sa ar face să pălească de invidie orice atacant de clasă din lume.

CLICK PENTRU GALERIE FOTO

Concret, era minutul 92 şi gazdele au obţinut o lovitură de colţ. Aşa cum se obişnuieşte, goalkeaperul şi-a părăsit buturile şi a venit în careu, pentru a încerca să-şi ajute coechipierii. Portarul lui Orlando a reuşit să boxeze balonul pînă aproape de marginea careului, mingea l-a depăşit iniţial pe omologul său de la Baroka, urcat în atac, însă acesta s-a întors spectaculos şi a executat o foarfecă incredibilă.

Oscarine Masuluke, eroul în vîrstă de 23 de ani, era un jucător anonim pentru iubitorii fotbalului. De la acel moment de mare inspiraţie şi-a înscris numele în galeria portarilor care au mai reuşit goluri la ultimele faze din meci, pentru că altminteri există şi goalkeaperi care marcau frecvent din penalty sau lovituri libere, precum Rodrigo Ceni, Jose Luis Chilavert sau Hans Jurgen Butt.

Şi Duckadam are un gol marcat, din penalty

Lista cerberilor care au dovedit abilităţi de atacanţi sau mult sînge rece în executarea loviturilor de pedeapsă este impresionantă.

În ea se regăseşte şi eroul Stelei de la Sevilla, portarul Helmut Duckadam, care a transformat un penalty întru-un meci de Cupă cu Progresul Vulcan.

duckadam_13474500

Portari care au înscris din acţiune au fost italienii Michelangelo Rampulla şi Massimo Taibi, germanul Jens Lehmann, care a fost şi primul portar marcator din Bundesliga, englezii Paul Robinson şi Peter Shilton, precum şi chilianul Claudio Bravo pe vremea cînd era la Real Sociedad, Adrian de la West Ham United, după o cursă de 80 de metri şi mulţi alţii.

VIDEO GOL ADRIAN