Simona Halep

VIDEO. Simona Halep, interviu INEDIT pentru Washington Post: “Dacă nu jucam tenis, m-aş fi făcut PROFESOARĂ!”

Simona Halep începe la Washington sezonul de hard din Statele Unite. Sportiva noastră a luat o pauză după Wimbledon, a fost acasă, la Constanţa, pentru o scurtă vacanţă şi acum este gata să...
01.08.2017 | 10:50
VIDEO Simona Halep interviu INEDIT pentru Washington Post Daca nu jucam tenis mas fi facut PROFESOARA

Simona Halep începe la Washington sezonul de hard din Statele Unite. Sportiva noastră a luat o pauză după Wimbledon, a fost acasă, la Constanţa, pentru o scurtă vacanţă şi acum este gata să atace ultima parte a anului, care va culmina la sfârşitul lunii august cu ultimul Grand Slam din 2017, US Open, cu încrederea în capacitatea de a se bate pentru primul loc mondial. Ea este actualmete pe poziţia secundă, după cehoaica Karolina Pliskova şi lupta se va da, cel mai probabil, în trei, alături de Angelique Kerber, jucătoarea germană fiind fostul nr.1 mondial la sfârşitul lui 2016.

La Washington Halep va debuta împotriva americancei Sloane Stephans, fostă la un moment dat locul 11 WTA, dar care a dispărut mult timp din circuit ca urmare a unei accidentări. Stephens este câştigătoarea unei ediţii la Washington, turneu la care Simona este prezentă pentru prima dată. Competiţia din capitala SUA este dotată cu premii în valoare de 226.000 de dolari, fiind de aceeaşi categorie, WTA International, ca şi BRD Bucharest Open, unde Halep a renunţat să mai participe, preferând să se odihnească.

Simona Halep Washington. Ce spune românca despre sezonul de hard

Simona a acordat un interviu live video pentru publicaţia Washington Post. Ea a explicat modul în care a ajuns să joace la Washington. “Am cerut wild-card din două părţi. La Stanford şi la Washington. Stanford mi-a refuzat solicitarea, Washington mi-a acceptat-o”. Cei de la Stanford au respins pe nr.2 mondial, dar au dat wild-carduri Mariei Sharapova, cehoaicei Petra Kvitova şi talentatei campioane de junioare a SUA Claire Liu.

Simona spune că este pregătită pentru sezonul pe hard şi că dacă n-ar fi jucat tenis, s-ar fi făcut profesoară de matematică! “Mă simt bine, am foarte multă încredere în mine şi simt că pot face un sezon de hard foarte bun şi să scot un rezultat excelent la US Open. Mi-am îmbunătăţit mult jocul sub aspectul agresivităţii şi al serviciului şi de asemeni stau mult mai bine la capitolul mental, reuşind să fac faţă cum trebuie momentelor mai grele ale jocului. Dacă nu aş fi avut succes în tenis probabil că aş fi ales drumul matematicii. Mi-a plăcut geometria de mică, am fost foarte bună la asta.”

Halep declară că pentru ea este foarte important ca după încheierea fiecărui sezon al anului, zgură, iarbă, hard să revină acasă, în mijlocul familiei, unde uită de toate şi se încarcă pozitiv şi că niciodată nu va încerca să reprezinte altă ţară, pentru că se simte mândră să fie româncă şi este foarte fericită atunci când câştigă, pentru că o face şi pentru cei de acasă. Totodată, ea spune că are destule jucătoare cu care este prietenă din circuitul WTA, în frunte punându-le pe Petra Kvitova şi Carla Suarez Navarro.  În privinţa momentului când va spune adio rachetei e deja hotărâtă: “Nu mă văd jucând mai departe de 32-33 de ani. Cel mult voi juca până la 33 de ani. Am câteva jucătoare pe care le pot considera prietene. Mă refer la Petra Kivtova, Carla Suarez Navarro, Aga Radwanska şi jucătoarele din România”

Tags: