Fotbal intern

VIDEO. Stelistul Dayro Moreno, un nou look! Este golgheter în Mexic

În ianuarie 2008, Dayro Moreno devenea cel mai scump transfer din istoria Stelei. Gigi Becali le-a plătit 1.750.000 de euro celor de la Once Caldas pentru a-l aduce pe atacantul de 22 de ani la acea...
30.11.2016 | 16:28
VIDEO Stelistul Dayro Moreno un nou look Este golgheter in Mexic

În ianuarie 2008, Dayro Moreno devenea cel mai scump transfer din istoria Stelei. Gigi Becali le-a plătit 1.750.000 de euro celor de la Once Caldas pentru a-l aduce pe atacantul de 22 de ani la acea vreme.

Chiar dacă avea, în mod evident, un talent mult peste ceea ce se putea întîlni în campionatul României, Dayro Moreno nu a avut prea mare succes la Steaua. I-a fost foarte greu să se acomodeze, mai ales că era prima experienţă în Europa pentru el. Şi avea să rămînă şi singura.

După doi ani, Steaua a decis să renunţe la Dayro Moreno şi l-a vîndut înapoi la Once Caldas, pentru o sumă de trei ori mai mică. 55 de meciuri a jucat fotbalistul columbian pentru Steaua şi a marcat 13 goluri

Cel mai important gol marcat de Dayro Moreno a fost, cu siguranţă, cel de la Istanbul, contra celor de la Galatasaray, cînd Steaua a remizat, scor 2-2, şi s-a calificat apoi în grupele Ligii Campionilor după 1-0 pe propriul teren.

După ce a plecat de la Steaua, Dayro Moreno a reuşit să revină la o formă foarte bună în America de Sud. Ca drept dovadă, a fost mult timp un om important în naţionala plină de staruri a Columbiei. Are 31 de meciuri şi 3 goluri pentru Columbia şi a fost prezent inclusiv la Copa America din această vară. Pe lîngă reuşitele spectaculoase, Dayro Moreno s-a remarcat şi prin numeroasele ratări incredibile. Una dintre cele mai mari a fost chiar pentru naţionala Columbiei, într-un meci cu Argentina.

După ce a ieşit pe plus cu peste un milion de euro din combinaţia pentru Dayro Moreno, Once Caldas a mai făcut o afacere. La un an după ce l-a luat pe Dayro Moreno de la Steaua, cu doar 600.000, columbienii l-au cedat pe atacant în Mexic, la Club Tijuana, pentru 2,5 milioane de euro. Acomodarea a decurs foarte greu şi în Mexic, iar Moreno a fost împrumutat înapoi în Columbia, la Junior FC şi Millonarios.

Din 2014, Tijuana l-a adus definitiv înapoi pe Dayro Moreno, iar columbianul nu a mai dezamăgit. Are 48 de goluri şi 12 pase decisive în cele 100 de meciuri pentru mexicani.

În actualul sezon, Dayro Moreno este într-o formă de zile mari. Are 12 goluri în 17 partide disputate şi este pe primul loc în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Mauro Boselli, de la Club Leon. Dayro a ales şi o schimbare de look faţă de perioada Steaua. A ales o frizură destul de ciudată şi s-a vopsit blond. A marcat ultimul gol din penalty, executat în stilul caracteristic.

2… milioane de euro este cota lui Dayro Moreno conform Transfermarkt. Columbianul are 31 de ani