Sporturi

VIDEO. Americanii, gafă URIAŞĂ. Au pus imnul Germaniei naziste!

Organizatorii meciului SUA - Germania, contând pentru sferturile de finală ale Grupei Mondiale de FED Cup, au comis o gafă istorică în momentul intonării celor două imnuri naţionale....
13.02.2017 | 00:03
VIDEO Americanii gafa URIASA Au pus imnul Germaniei naziste

Organizatorii meciului SUA – Germania, contând pentru sferturile de finală ale Grupei Mondiale de FED Cup, au comis o gafă istorică în momentul intonării celor două imnuri naţionale.

În difuzoarele arenei Royal Lahaina Resort, din Hawaii, au putut fi auzite versuri din perioada Germaniei Naziste. Deutschlandlied a devenit imnul oficial al Germaniei în 1920, însă, după Al Doilea Război Mondial, Republica Federală a renunţat la primele două versuri, considerate litigioase, noul imn pornind de la versul trei: “Unitate, justiţie şi libertate”

“Aveam lacrimi în ochi”

“Niciodată  nu m-am simţit mai jignită, cu atât mai mult la Fed Cup, competiţie în care evoluez de 13 ani. Julia Goerges a început să plângă imediat cum a auzit primul vers al interpretului. Şi eu aveam lacrimi în ochi, eram furioasă! E incredibil că aşa ceva se întâmplă în America, în secolul XXI. A fost surprinzător şi oribil în acelaşi timp. Am vrut să ies de pe teren” – a spus Andrea Petkovic.

“E o gafă care nu se poate ierta şi o lipsă de respect incredibilă” – a fost mesajul Barbarei Rittner, căpitanul-nejucător al Germaniei.

Şi-au cerut scuze

“Federaţia americană prezintă scuze sincere echipei de tenis a Germaniei, precum şi suporterilor săi pentru utilizarea unei versiuni depăşite a imnului german. Este vorba despre o eroare care nu se va mai produce” – a fost comunicatul emis de Federaţia de Tenis din SUA la puţin timp după incident.

Au pierdut pe teren

Un singur meci s-a disputat până acum între SUA şi Germania. Alison Riske a învins-o în două seturi pe Andrea Petkovic, scor 7-6 (12), 6-2. Cea de-a doua partidă, dintre Coco Vandeweghe şi Julia Goerges a fost întrerupt la scorul de 6-3, 3-1 în favoarea americancei din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Câştigătoarea acestui duel va juca în semifinale cu naţionala Cehiei, principala favorită la trofeu. Cehoaicele au învins cu 3-1 la general Spania.