Stiri sportive

VIDEO / MEGA SCANDAL! Tragerea CM, MANIPULATĂ!?

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al CM, desfăşurată vinerea trecută în localitatea braziliană Costa de Sauipe a declanşat un imens scandal mediatic, federaţia olandeză fiind...
09.12.2013 | 12:55
VIDEO  MEGA SCANDAL Tragerea CM MANIPULATA

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al CM, desfăşurată vinerea trecută în localitatea braziliană Costa de Sauipe a declanşat un imens scandal mediatic, federaţia olandeză fiind prima care a tras semnalul de alarmă că se vor întîmpla lucruri incorecte, în momentul în care s-a găsit soluţia ca Franţa să nu ajungă în urna a doua, trimiterea protejaţilor preşedintelui UEFA Michel Platini într-o urnă de nouă pentru naţionalele europene. 

Italia a fost prima victimă a aranjamentelor

Această situaţie a făcut ca naţionala Italiei să fie victima protejării Franţei, azzurri fiind traşi ca din întîmplare în urna a doua, deşi un cont de Twitter intitulat direct Brazilia 2014 fraude, anunţa cu 24 de ore înainte atît faptul că Italia va fi echipa aruncată în urna a doua dintre cele nouă formaţii din Europa şi, lucru incredibil, componenţa perfectă a grupei Argentinei, cu Nigeria, Iran şi Bosnia. (VEZI AICI DETALII).

fraudemundial14

Un video care demască tot aranjamentul?!

Tehnologiile din ce în ce mai performante de care beneficiază astăzi mijloacele mass-media vizuale au reuşit să surprindă gesturi mai mult decît suspecte comise de secretarul general al FIFA, francezul Jerome Valcke, în timpul festivităţii tragerii la sorţi. Se pare că singura bilă care nu a avut nimic suspect a fost prima, care avea numele Braziliei, pentru că fiind ţara gazdă trebuia să meargă în prima grupă şi ca primă extragere. După care circul este total. Urmărind în permanenţă gesturile şi mai ales cum lucrează mîinile lui Valcke, putem observa că în mod special filmarea FIFA caută să focuseze imaginea mai mult pe jucătorul care ajută la tragere sau pe frumoasa prezentatoare Fernanda Lima, pentru ca secretarul general al FIFA să-şi poată face treaba. Şi amaplasarea bolurilor cu bile e făcută în aşa fel încît să creeze un zid de protecţie, existînd o structură de plastic aproape ca un mic zid, pentru a nu se vedea ce face Valcke cu mîinile.

Chile, hîrtia cu bucluc!

Însă socotelile celor de la FIFA s-au izbit de neprevăzutul provocat de faptul că anumite hîrtii pe care trebuia să le dea Valcke jucătorului desemnat să le prezinte apoi public au creat probleme. Astfel devine clar că în realitate în faţa sa existau mai multe hîrtii cu numele echipelor pe care ştia că trebuie să meargă într-o anumită grupă. Cel mai elocvent exemplu este Chile. Imaginea surprinde destul de evident mişcările făcute de Valcke, care în mîna stîngă ţine bila cu adevăratul nume al echipei, iar în dreapta are bileţelul cu numele Chile pentru a fi repartizat în grupa Spaniei şi pe acela îl face să ajungă în mina jucătorului care îl arată apoi camerelor.

Fernanda are hîrtii care se îndoaie, Valcke unele rigide

În fine, o altă evidenţă a manipulării tragerii se demonstează, dacă privim cu atenţie la calitatea hîrtiei bileţelelor. De fiecare dată cînd Fernanda Lima prezintă numărul echipei sau al urnei hîrtia din mîna ei face mici valuri, fiind mai moale. Nici o hîrtie ţinută de Valcke şi predată jucătorului de lîngă el nu face vreun val, e de o rigiditate totală. Concluziile le trageţi dumneavoastră după ce veţi viziona de mai multe ori fiecare secvenţă a acestui video.

VEZI VIDEO