VIDEO VIRAL. Vicecancelarul german le arată degetul mijlociu unor neonazişti

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
17/08/2016, 19:14
VIDEO VIRAL. Vicecancelarul german le arată degetul mijlociu unor neonazişti

Sigmar Gabriel a reacţionat spontan într-un moment în care era atacat de un grup de militanţi neonazişti germani. Vicecancelarul german şi lider al partidului de centru-stânga SPD este deseori ţinta atacurilor extremei-drepte, scrie lefigaro.fr.

Gestul este fără echivoc. Sigmar Gabriel le-a arătat degetul mijlociu celor care veniseră să îi perturbe o vizită, iar ulterior le-a întors spatele ostentativ.

Incidentul s-a produs în timpul unei deplasări a ministrului în oraşul Salzgitter, din Saxonia Inferioară, în centrul Germaniei.

Înregistrarea video, realizată de militanţi ai extremei drepte, este difuzată pe Facebook de mişcări antifasciste. Imaginile au fost autentificate de membri ai SPD, scrie lefigaro.fr.

Militanţii îl acuzau pe Sigmar Gabriel că este un trădător al poporului. Unul dintre ei striga:”Tatăl tău iubea poporul. Şi tu ce faci? Tu îl distrugi”. Referirea este explicită. Tatăl lui Sigmar Gabriel, Walter, era nazist convins. Motive medicale l-au împiedicat să poarte uniforma Celui de-al Treilea Reich. Totuşi, a rămas fidel convingerilor sale până la moarte, în 2012. Sigmar Gabriel a dezvăluit întreg trecutul familiei sale, la începutul lui 2011, în plină campanie electorală.

Vicecancelarul încearcă, de atunci, să se îndepărteze de această pată din trecutul patern.

Le Figaro aminteşte că nu este pentru prima oară când un lider german de stânga face un gest de acest gen. În 2013, Peer Steinbruck, pe atunci candidat SPD şi rival al Angelei Merkel la alegeri, s-a afişat pe prima pagină a unei reviste germane ridicând degetul mijlociu.

Sursă: www.miscareaderezistenta.ro

Ştirea MOMENTULUI

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×