Fotbal intern

Viitorul, anunț despre situația lui Ianis Hagi. “A încercat să îi rupă piciorul!” Sepsi OSK: “Nu e nevoie să facem atât de mult tam-tam!”

23.02.2019 | 16:21
Viitorul anunt despre situatia lui Ianis Hagi A incercat sa ii rupa piciorul Sepsi OSK Nu e nevoie sa facem atat de mult tamtam

FC Viitorul Constanța a emis un comunicat prin care a făcut lămuriri în legătură cu situația lui Ianis Hagi. Atacantul a fost faultat dur de Ousmane Viera în meciul Sepsi OSK – Viitorul, scor 0-0, din etapa 25, iar campioana României anunță că Ianis Hagi nu va putea juca în sferturile de finală ale Cupei României, atunci când Viitorul va juca pe terenul celor de la Hermannstadt, marți, 26 martie, de la ora 20.00.

Oficialii lui FC Viitorul Constanța sunt de părere că Ousmane Viera a intrat pe teren în meciul din runda 25 cu gândul de a-l accidenta grav pe Ianis Hagi, deși la finalul partidei nu și-a reunoscut agresiunea. Mai mult, aceștia susțin că Ianis Hagi a rămas marcat de agresiunea fizică suferită în meciul de la Sfântu Gheorghe.

Anunțul făcut de Viitorul în legătură cu situația lui Ianis Hagi

“Referitor la evenimentul petrecut pe terenul de fotbal la meciul dintre Sepsi Sf. Gheorghe și FC Viitorul, din etapa a 25-a din Liga 1, dorim să facem următoarele precizări:

  •  Este criminal gestul unui jucător cu experiență precum Ousmane Viera care, cu vădită intenție, a încercat să-i rupă piciorul unui tânăr fotbalist. 
  • Constatăm că jucătorul Ousmane Viera nu numai că nu și-a recunoscut agresiunea, dar prin declarațiile sale de la finalul partidei credem că a intrat pe teren cu acest gând de a-l accidenta grav pe cel mai valoros jucător al nostru.
  • O astfel de agresiune fizică, blamată public imediat de toată lumea fotbalului, nu a fost văzută și sancționată de cei patru arbitri care au oficiat partida !
  • Nu numai că Viera nu a fost sancționat cu cartonaș roșu, dar din acel moment evoluția tânărului nostru atacant a fost marcată de agresiunea fizică suferită și în plus întreaga noastră echipă a avut o altă evoluție.
  • Decizia arbitrului a schimbat echilibrul partidei, pentru că formația gazdă a început să își creeze ocazii doar după acel moment al jocului.
  • În urma faultului grosolan, jucătorul Ianis Hagi încă se resimte, are dureri și nu poate evolua cel puțin pentru următorul nostru meci din Cupa României”, este comunicatul postat de Viitorul pe pagina oficială.
Momentul în care Ousmane Viera îl accidentează pe Ianis Hagi
Momentul în care Ousmane Viera îl accidentează pe Ianis Hagi

Reacția incredibilă a oficialilor de la Sepsi OSK

De partea cealaltă, Janos Bokor, directorul sportiv al celor de la Sepsi OSK, crede că se face “prea mult tam-tam” pe marginea momentului în care Ianis Hagi a fost faultat de Ousmane Viera. Mai mult, acesta este de părere că FC Viitorul a fost echipa avantajată de arbitraj.

Sincer, nu prea îmi place să vorbesc la cald, pentru că nu are rost. După ce se întâmplă ceva şi se bate toba tare, mai bine nu vorbesc. Las să se liniştească apele. Astăzi am fost la teren, dar nu am vorbit cu Ousmane, era la refacere. Mâine o să vorbesc. A fost un fault considerat criminal, dur, dar nu cred că a avut intenţia să-l rupă pe Ianis. Ousmane e un jucător puternic, tot timpul pune piciorul sănătos, dar a fost o lovitură oribilă. La reluări se vede că piciorul lui Ousmane, după ce loveşte balonul, ajunge pe genunchiul lui Ianis. Nu pot să mă pronunţ dacă merita roşu, dar faultul a fost dur. Eu cred că arbitrul trebuie să decidă, pentru că de aceea e acolo. Ştie regulamentul, ştie cum se procedează în astfel de momente. Trebuie să recunoaştem că mai au loc faulturi de acest gen şi nu e nevoie să facem atât de mult tam-tam. Jucătorii mai greşesc”, a declarat Bokor pentru ProSport.