Fotbal intern

Viitorul l-a transferat pe Damien Dussaut, fotbalistul dat afară de Dinamo în vară! Anunţul oficial

20.09.2019 | 17:42
Viitorul la transferat pe Damien Dussaut fotbalistul dat afara de Dinamo in vara Anuntul oficial

FC Viitorul Constanța l-a transferat pe Damien Dussaut, fotbalistul în vârstă de 24 de ani care a fost dat afară de Dinamo București pe 1 iulie 2019. Gică Hagi l-a urmărit cu atenție pe fundașul francez în cele 10 meciuri jucate pentru formația din Ștefan cel Mare și vrea să îi dea o șansă la gruparea din Constanța.

UPDATE, 20 septembrie, ora 17:40 / Viitorul a anunţat că l-a transferat pe Damien Dussaut, jucător care a fost dat afară de Dinamo. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului. “Francezul Damien Dussaut este de astăzi noul jucător al formației FC Viitorul Constanța. În vârstă de 25 de ani, pe care îi va împlini la 8 noiembrie, Damien Dussaut a efectuat în această dimineață vizita medicală și a semnat un contract valabil până în vara anului 2022. Acesta are 1,82m, este fost internațional francez U20, evoluează pe postul de fundaș dreapta, iar în cariera sa a mai jucat pentru Valenciennes (Franța), Standard Liege (cu care a câștigat Cupa Belgiei în 2016), Saint Truiden (Belgia) și Dinamo București. FC Viitorul îi urează bun venit și cât mai multe realizări în tricoul negru-albastru”, au scris oficialii clubului.

Viitorul l-a transferat pe Damien Dussaut
Viitorul l-a transferat pe Damien Dussaut

Viitorul vrea să-l transfere pe Damien Dussaut

“Regele” n-a ținut cont doar de evoluția lui Damien Dussaut de la Dinamo, ci și de modul în care a jucat în perioada 2014 – 2016, atunci când s-a aflat sub contract cu Standard Liege. Conform digisport.ro, Gică Hagi a negociat deja cu fundașul dreapta francez și va fi prezentat după meciul pe care gruparea din Constanța îl va juca împortiva celor de la Gaz Metan Mediaș, luni, 16 septembrie, ora 21.00, LIVE VIDEO pe FANATIK.

Se pare că Gică Hagi a dorit să-l transfere pe Gabriel Moura (31 de ani) înainte ca brazilianul să ajungă la Dinamo București. Patronul și antrenorul celor de la FC Viitorul Constanța a discutat cu oficialii de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în vară și a trimis o ofertă concretă, numai că jucătorul a fost deturnat de Eugen Neagoe, cel care era antrenorul formației din Ștefan cel Mare.

Damien Dussaut și Filipe Nascimento în meciul Dinamo - Poli Iași. Sursă foto: sportpictures.eu
Damien Dussaut și Filipe Nascimento în meciul Dinamo – Poli Iași. Sursă foto: sportpictures.eu

Rednic a renunțat la Damien Dussaut

Oficialii lui Dinamo București l-au așteptat cu nerăbdare pe Damien Dussaut în ianuarie 2019. Fostul fotbalist al grupării din Ștefan cel Mare a trecut pe la St. Trond și Standard Liege, iar în primăvara anului 2015 a fost dorit de Chelsea. Mai mult, când avea 20 de ani a fost și pe lista celor de la Tottenham.

În momentul în care a plecat de la FC Dinamo București, Damien Dussaut i-a acuzat pe oficialii din Groapă ca nu i-au înregistrat contractul semnat. “Eu am semnat un contract pe 2 ani și jumătate, dar au înregistrat din ce am înțeles doar pe cele 6 luni. Acum sunt puțin accidentat, dar nu este nimic grav. Într-o săptămână voi fi bine. Ideea e că Rednic mi-a transmis că nu mai vrea să continue cu mine“, spunea Dussaut pentru doardinamo.ro pe 30 mai 2019.