News

Vine Papa, jos reclama! Poliția Locală, solicitare inedită pentru firmele de publicitate outdoor, în timpul vizitei Suveranului Pontif

24.05.2019 | 20:27
Vine Papa jos reclama Politia Locala solicitare inedita pentru firmele de publicitate outdoor in timpul vizitei Suveranului Pontif

Poliția Locală a avut o solicitare inedită pentru firmele de publicitate outdoor, în timpul vizitei Suveranului Pontif. Astfel, aceștia au cerut și au obținut de la Primărie o dispoziție prin care toate reclamele, mesh-urile publicitare și panourile amplasate pe traseul Papei să fie „neutralizate” începând de miercurea viitoare. A fost prea mult pentru cei de la firmele de publicitate care au luat foc atunci când au auzit doleanța.

Poliția Locală, solicitare inedită pentru firmele de publicitate outdoor, în timpul vizitei Suveranului Pontif

De remarcat că ordinul a a fost trimis prin SMS și a plecat de la Ștefan Zelko, directorul Serviciului control disciplină în construcții din Poliția Locală a Municipiului București. Mai mult de atât, purtătorul de cuvânt al PLMB, Răzvan Popa, a spus că nu are cunoștință de o astfel de măsură, atunci când a fost contactat de cei de la Libertatea. Până la rezolvarea problemei, recomandarea Poliției Locale pentru firme a fost să ia legătura cu biserica catolică, pentru a pune eventuale mesaje de întâmpinare în locul reclamelor.

Nu toată lumea este însă de acord. Mai multe firme refuză să se supună și invocă, în mod evident, contractele pe care le au semnate și în derulare, dar și „practica ceaușistă de a arăta un alt oraș decât cel real”. Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, a precizat la rândul lui: „Nu am informații despre așa ceva, dar îi voi contacta pe organizatori”. 

Poliția Locală, solicitare inedită pentru firmele de publicitate outdoor, în timpul vizitei Suveranului Pontif. Papa
Papa Francisc sosește în România vineri, 31 mai. Sursă foto – Hepta

Papa închide și școlile

”E un exces tipic administrației Firea și obiceiului nostru de ”vine șeful”. Oare în Roma se dau jos reclamele când trece Papa?”, a comentat și unul dintre oamenii de la firmele de publicitate. De remarcat că vizita Papei închide și școlile. Astfel, toate cursurile din grădinițele, școlile și liceele din București vor fi suspendate vineri, 31 mai, când începe oficial vizita Papei Francisc în Capitală, a decis Inspectoratul Școlar.

În unitățile de învățământ aflate în zona traseului principal al Suveranului Pontif, cursurile sunt suspendate încă de joi. Papa va ajunge în Capitală vineri, 31 mai. Acesta va fi așteptat pe Aeroportul Otopeni de președintele Klaus Iohannis și de soția sa, după care va merge cu „papamobilul” pe bulevardele din București.