Viorel Moldovan: “Adorm și mă trezesc cu gândul la promovare!”

25.01.2019 | 15:29
Viorel Moldovan Adorm si ma trezesc cu gandul la promovare

Fostul mare internațional vrea să ducă Chindia în prima Ligă, așa cum a făcut și când antrena Rapidul. Chindia visează frumos! Cu fostul mare atacant Vorel Moldovan pe banca tehnică echipa din Târgoviște este la două puncte de liderul ligii secunde, FC Snagov, și își face planuri pentru primul eșalon. Antrenorul care a reușit o promovare și cu Rapid, în urmă cu câteva sezoane, spune că muncește zi de zi doar ca să ajungă să se bată cu FCSB, CFR Cluj sau Craiova în prima Ligă.

“Mă văd în Liga 1 cu Chindia. În capul meu adorm și mă trezesc cu această idee. Mă gândesc mereu cum să fac să promovăm și trebuie să încerc tot ce depinde de mine să mobilizez jucătorii în acest sens. Vreau ca fotbaliștii mei să gândească la fel ca și mine! Suntem una dintre cele mai bune echipe din liga a doua, avem un lot sănătos, echilibrat și totul depinde de noi și de atitudinea noastră pentru a duce această echipă și acest oraș în prima ligă. Este un sezon interesant, au revenit echipe de tradiție, cu mari ambiții, au bugete importante, s-a creat un campionat puternic în liga a doua și trebuie să alimentăm prima ligă cu jucători din ce în ce mai buni” – Viorel Moldovan, antrenor Chindia Târgoviște.

Conștient de faptul că bătălia pentru promovare este una acerbă (primele cinci clasate sunt despărțite de două puncte), ”Moldo-gol” trage semnalul de alarmă la Chindia și le transmite jucătorilor săi că nu se mai pot face pași greșiți.

“Ne așteaptă un retur extrem de dificil și trebuie să ne pregătim ca atare să ne atingem obiectivul. Puteam foarte bine să fim acum pe primul loc, clasamentul e comprimat la vârf…nici o echipă nu s-a detașat, suntem pe locul cinci, am fost pe primul loc, apoi pe doi … sunt fluctuații în evoluția fiecărei echipe, așa că va fi o luptă strânsă până la sfârșitul sezonului. Mai avem 17 jocuri, 17 finale, va trebui să jucăm la intensitate maximă toate partidele. Ne-am dori să promovăm fără nici o problemă” – Viorel Moldovan, antrenor Chindia Târgoviște.

Victorioși în ciuda condițiilor meteo

Echipa lui Viorel Moldova a jucat deja primele meciuri de verificare înaintea reluării sezonului și a obținut două victorii, 2-1 cu Unirea Bascov (liga a treia) și 2-0 cu CS Balotești (liga a doua), pe o ceață densă și un frig pătrunzător.

“Cantonamentul de iarnă este cel mai greu, dar merge foarte bine. Suntem toți sănătoși și așteptăm returul. E normal să jucăm pe frig, pe ploaie, pe zăpadă. Asta ne e datoria și o facem cu sufletul deschis. Va fi foarte greu în retur, trebuie să ne pregătim pentru a promova direct. Avem mari șanse să terminăm pe primul loc, în vestiar discutăm doar despre promovare, ne dorim cu toții acest lucru. Sunt convins că ni se va îndeplini visul dacă muncim mult și arătăm ca o echipă” –  Iustin Popescu, portar Chindia Târgoviște.

“Jucăm în funcție de condițiile meteorologice, ne călim toți, trebuie să fim puternici, așa cum te pregătești, așa joci. Este necesară aceasă perioadă de acumulări, indiferent de vreme. Trebuie să fim sută la sută din punct de vedere fizic și mental pentru ce ne așteaptă în retur” – Viorel Moldovan, antrenor Chindia Târgoviște.