Fotbal international

Viorel Moldovan, dezamăgit de naționala Franței: „Poate să ofere mult mai mult”

27.06.2018 | 09:26
Viorel Moldovan, fost campion în Franța cu Nantes, se arată dezamăgit de naționala „Cocoșului Galic”

Franța a remizat 0-0 cu Danemarca în ultimul meci din prima rundă a Campionatului Mondial din Rusia și a câștigat grupa C de la CM 2018. Viorel Moldovan, unul dintre cunoscătorii campionatului francez, a vorbit despre prestația naționalei „Cocoșului Galic” de la acest turneu final, dar și despre jucătorii a cărui evoluție l-au dezamăgit pe fostul golgeter al lui Nantes.

„Pogba este expus mereu. Toată lumea aşteaptă foarte mult de la el. La echipa de club a avut un sezon modest, la naţională era comparat cu Zinedine Zidane. S-au plătit foarte mulţi bani pentru el, poate simte o presiune mult prea mare. Aşteptările sunt enorme în ceea ce îl priveşte pe Paul Pogba. Franţa a fost destul de încâltită până acum. Griezmann nu e într-o formă bună, dar cu Giroud s-a înţeles mai bine. Totuşi, cred că Franţa poate să ofere mult mai mult. Mbappe are nevoie să prindă experienţă, să se maturizeze. E un jucător tânăr, care va creşte enorm şi care va fi un element de bază în naţionala Franţei”, a spus fostul atacant al României, potrivit prosport.ro.

Viorel Moldovan a numit adversarii Franței care l-au impresionat până acum

În schimb, Viorel Moldovan s-a arătat impresionat de alte formații care îi pot lua locul Franței printre favoritele la câștigarea CM 2018: „Mi-a plăcut Lukaku. Este într-o formă interesantă. Belgia oricum este impresionantă pe faza ofensivă, atunci când Hazard se întoarce cu faţa spre poartă. Poate destabiliza orice apărare. Şi Falcao mi-a plăcut… Suarez, Cavani… Croaţia e o echipă super bine organizată, cu un mijloc excelent: Modric, Rakitic, Kovacic. Cred că jucătorii Uruguay-ului au un respect foarte mare pentru selecţionerul Tabarez, care are probleme medicale. Am văzut un comportament senzaţional al jucătorilor faţă de acest selecţioner. Cred că s-au strâns toţi în jurul său pentru a face un turneu bun”, a mai punctat Moldovan.

Viorel Moldovan a câștigat un titlu în Franța, alături de Nantes, în sezonul 2000/2001 și a jucat în total 69 de meciuri în Ligue 1, înscriind 31 de goluri.