News

Viorica Dăncilă, amenințări dure în PSD! De ce vrea să-și dea premierul demisia din Guvern

27.06.2019 | 18:09
Viorica Dancila amenintari dure in PSD De ce vrea sasi dea premierul demisia din Guvern

Viorica Dăncilă a lansat câteva amenințări dure în PSD cu doar două zile înaintea congresului. Astfel, înainte ca social democrații să stabilească cine va prelua în mod oficial conducerea partidului, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, actualul premier pare să joace puternic și nu riscă nimic. Aflată pe lista candidaților pentru funcția de președinte, Dăncilă i-a lăsat pe toți cu gura căscată când le-a zis că nici nu concepe să nu devină omul numărul 1.

Viorica Dăncilă, amenințări dure în PSD!

Mai mult de atât, Viorica Dăncilă i-a anunțat că e gata să renunțe la funcția de premier dacă nu devine președinte. Lucrul acesta ar însemna o adevărată lovitură și dramă pentru PSD care ar pierde absolut totul. Klaus Iohannis n-ar mai accepta niciodată un prim ministru din rândurile social democraților și guvernarea ar ajunge la politicienii de dreapta. Nu va fi însă foarte ușor pentru Dăncilă care își dorește ca alături de ea să fie și Mihai Fifor ca secretar general.

Astfel, deși inițial se spunea că Viorica Dăncilă va fi singurul candidat pentru a-l înlocui pe Liviu Dragnea în funcția de președinte PSD, între timp lucrurile s-au mai schimbat. Mai întâi au apărut doi contracandidați: Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu. După întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu senatorii PSD, premierul a aflat că mai are alți trei adversari pentru funcția de conducător al partidului. Este vorba despre ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, dar și despre mai puțin cunoscuții Ilie-Răzvan Rotaru și Cătălin Stoichiță.

Viorica Dăncilă, amenințări dure în PSD! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă ar vrea să-și dea demisia din funcția de premier dacă nu e desemnată președintele PSD. Sursa foto – facebook

Dăncilă, primele contre cu social democrații

Și pentru funcția de președinte executiv e bătaie mare. Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Daniel Florea și Sorin Bota se luptă aici, în timp ce cinci nume grele din rândul social democraților vor candida pentru funcția de secretar general: Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor și Rodica Nassar. Rămâne de văzut dacă Viorica Dăncilă reușește să-și aducă lângă ea întreaga echipă.

De remarcat că la întâlnirea de la Neptun, Dăncilă a avut câteva contre dure cu mai mulți membrii PSD. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a fost cel mai vehement acesta reprosându-i premierului faptul că a cerut reîmprospătarea echipei și oameni tineri în partid care să nu fie implicați în scandaluri de corupție și fără dosare penale.