News

Viorica Dăncilă, anunț de la Bruxelles: „Puterea de cumpărare a crescut datorită majorării de pensii și salarii”

21.03.2019 | 12:21
Viorica Dăncilă, anunț de la Bruxelles: “Puterea de cumpărare a crescut datorită majorării de pensii și salarii

Premierul Viorica Dăncilă susține că majorarea pensiilor și salariilor a dus la creșterea puterii de cumpărare în România. Declarația a fost făcută joi, la Bruxelles, unde Dăncilă participă la Summitul social tripartit.

Viorica Dăncilă, anunț de la Bruxelles. Ce spune despre creșterea economică

„Măsurile implementate la nivel național au condus la ajustări substanțiale în nivelul de trai al cetățenilor. Puterea de cumpărare a crescut datorită majorărilor de pensii și salarii peste nivelul inflației. Cu titlu de exemplu, în doi ani puterea de cumpărare la nivel național a crescut cu 20,6%, raportat la salariul mediu”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

În plus, premierul Viorica Dăncilă a mai făcut o declarație legată de situația din România și de realizările Guvernului PSD-ALDE. Ea a spus că țara noastră se numără printre statele din Uniunea Europeană cu cele mai ridicate niveluri ale creșterii economice. „România a susținut, în mod constant, nevoia și importanța asigurării unui standard de viață cât mai ridicat al cetățenilor. În acest sens, pe lângă demersurile întreprinse la nivel european, pe care România le-a susținut în mod activ și constant, în plan intern au fost luate măsuri concrete menite să contribuie atingerea obiectivului de convergență. Din această perspectivă, o prioritate a Guvernului României a reprezentat-o reflectarea evoluției pozitive a economiei – după cum știți, România se numără printre statele membre cu cele mai ridicate niveluri ale creșterii economice – în nivelul de trai al cetățenilor. Una dintre măsurile implementate deja a vizat asigurarea unui nivel salarial adecvat în domenii cheie, precum cel al sănătății sau învățământului. Conform datelor Institutului Național de Statistică din România, aceste sectoare au înregistrat cel mai puternic ritm de creștere a venitului net în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2019, în învățământ creșterile salariale fiind de 36% iar în sănătate de 30%”, a adăugat Dăncilă.

 Viorica Dăncilă, anunț de la Bruxelles: “Puterea de cumpărare a crescut datorită majorării de pensii și salarii

Viorica Dăncilă, anunț de la Bruxelles: “Puterea de cumpărare a crescut datorită majorării de pensii și salarii

Atac din PPE

Guvernul PSD-ALDE a fost atacat, recent, de secretarul general al PPE, Antonio Lopez. „Socialismul nu mai reprezintă răspunsul la nevoile europenilor. România este unul dintre cele mai bune exemple. În această ţară vedem faţa adevărată a socialismului, vedem dezastrul pe care îl provoacă acest pseudo-guvern, vedem care sunt atacurile la persoană şi încercările de a distruge instituţii”, a declarat Lopez.

Spuneam pseudo-guvern pentru că misiunea unui guvern este aceea de a guverna în interesul cetăţenilor. Acest guvern nu se preocupă absolut deloc de interesele cetăţenilor români. Ceea ce fac socialiştii este să atace statul de drept, PSD-ul este împotriva valorilor europene. Această ţară, care a făcut faţă turcilor şi a luptat cu curaj pentru a dărâma comunismul, a rezistat la fantasma naţionalismului şi a construit un stat care în prezent este un exemplu în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor. România nu poate ceda în faţa capcanei socialismului, România nu poate să cadă în capcana socialismului”, a adăugat secretarul general al PPE.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri