News

Viorica Dăncilă, anunț de ULTIMA ORĂ despre autrostrada Brașov – Comarnic! „Mă bucur că sunt constructori români”

20.05.2019 | 14:06
Viorica Dancila anunt de ULTIMA ORA despre autrostrada Brasov  Comarnic Ma bucur ca sunt constructori romani

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un anunț de ULTIMA ORĂ despre autrostrada Brașov – Comarnic! Aceasta a participat la semnarea contractului de finanţare pentru tronsonul de drum de pe Valea Prahovei și a ținut să declare că se bucură nespus pentru că lucrarea va fi realizată de un constructor român. Mai mult de atât, șefa Executivului a ținut să tragă și un semnal de alarmă și a specificat că speră ca termenele să fie respectate.

Viorica Dăncilă, anunț de ULTIMA ORĂ despre autrostrada Brașov – Comarnic!

“Mă bucur că am participat la semnarea acestui contract, aceasta este abordarea guvernului, vrem să avem cât mai multe obiective pe care să le punem în valoare, oamenii nu mai au timp să aştepte, trebuie să avem o abordare constructivă, un ritm alert, iar acolo unde lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, trebuie să aducem alţi oameni care vor să se implice pentru că nu putem să le spunem oamenilor că a început un drum sau o autostradă în 2011 şi în 2019 încă lucrăm la ea.

Firmele care sunt serioase să-şi continue lucrul, iar celelalte să plece acasă şi să lase pe alţii care vor să facă ceva. Nu ne fac nouă un favor, este obligaţia lor şi trebuie să respecte termenele pe care le-au antamat când au vorbit de realizarea unui drum expres sau autostrăzi. (…)Sper ca şi în acest contract să respectăm termenele şi mă bucur că sunt constructori români”, a declarat Viorica Dăncilă la Râșnov, acolo unde a avut loc semnarea contractului.

Viorica Dăncilă, anunț de ULTIMA ORĂ despre austrostrada Brașov - Comarnic! Autostrada
Adrian Năstase a fost primul care a deshis seria promisiunilor pentru autostrada Brașov – Comarnic. Sursă foto – captură guv.ro

Autostrada Brașov – Comarnic, drumul către realitate

De remarcat că din partea ministerului Transporturilor a semnat Răzvan Cuc, omul care conduce practic această instituție, în timp ce Narcis Neaga a fost reprezentantul CNAIR. Pe lângă Viorica Dăncilă, din Guvern au mai fost prezenți și miniștrii Finanţelor, Eugen Teodorovici, Economiei, Eugen Bădălău, şi Sănătăţii, Sorina Pintea. Răzvan Cuc nu a vrut să rateze momentul și a anunțat că va rezilia contractul cu constructorul care efectuează lucrările pe DN 73, “un important drum turistic, spre Bran”.

Autostrada Brașov – Comarnic măsoară 58 de kilometri și a fost începută încă de pe vremea guvernării Adrian Năstase. Fostul premier al României a oferit atunci lucrarea unor investitori străini, după care aceasta a fost plimbată de la cabinet la cabinet și de la constructor la constructor. După nenumărate licitații, promisiuni și nervi în trafic, un singur lucru este cert. Deocamdată nu există nici măcar un metru de autostradă realizat.