News

Viorica Dăncilă cere demisia directorului și purtătorului de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, după declarația privind oamenii care „oricum mor”

18.07.2019 | 14:21
Viorica Dăncilă cere demisia purtătorului de cuvânt al CNAS *foto: hepta.ro

Premierul României, Viorica Dăncilă, a cerut public demiterea directorului și purtătorului de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici. Acesta a avut o declarație complet deplasată în ziua de miecuri în momentul în care a fost întrebat de jurnaliști cu privire la căderea sistemului informatic de la CNAS. Osmanovici a spus că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem” a zis acesta.

Viorica Dăncilă cere demisia purtătorului de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici

Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui Osmanovici, după o ședință avută de PSD la Mehedinți. „Am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la casa asigurărilor de sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție, de aceea solicit ministrului sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al casei asigurărilor de sănătate și a directorului casei asigurărilor de sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a spus premierul, potrivit Digi 24 Tv.

Declarația la care se referă Dăncilă este una oferită de Osmanovici pentru RFI. „Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem. Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix înRomânia”, a spus jurnalișitlor purtătorul de cuvânt al CNAS.

Viorica Dăncilă cere demisia purtătorului de cuvânt al CNAS *foto: facebook

Cum se scuză purtătorul de cuvânt al CNAS, după declarația extrem de cinică

La o zi după acest scandal, Osmanovici s-a scuzat și a spus: „Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarția mea va înțelege mai bine. În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe de ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online NU impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții SUNT ȘI POT FI îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic TEMPORAR offline”, a zis Osmanovici, pe facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri