News

Viorica Dăncilă, după ce Codruţa Kovesi a devenit procuror-şef european: “Imaginea Românei va avea de suferit”

19.09.2019 | 16:14
Viorica Dancila dupa ce Codruta Kovesi a devenit procurorsef european Imaginea Romanei va avea de suferit

Vestea că Laura Codruța este noul procuror-șef al Parchetului European nu i-a picat tocmai bine Vioricăi Dăncilă, care s-a declarat în nenumărate rânduri împotriva numirii sale în această funcție. De altfel, într-un interviu acordat recent, premierul a menținut această abordare, precizând că, în opinia sa, imaginea României va avea mult de suferit dacă acuzațiile care i se aduc fostei șefe a DNA se vor dovedi adevărate.

Viorica Dăncilă, reacție dură după ce Laura Codruța Kovesi a devenit procuror-șef european

A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în fața legii toți trebuie să fim egali și că este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale.

Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă.

 Orban exultă după succesul obținut de Kovesi

La polul opus, Ludovic Orban se declară extrem de încântat de numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European, subliniind încă o dată contribuția președintelui Klaus Iohannis la această „victorie imensă pentru România”.

Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi.Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

În momentul critic, am reușit să câștigăm în favoarea candidatului român bătălia cu PSD din Parlamentul European, care și-a declarat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, după ce Consiliul votase în favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotărâtor pentru parcursul ulterior al candidaturii, în condițiile în care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD”, se arată în comunicatul transmis de liderul Partidului Național Liberal.