News

Viorica Dăncilă, gafă de proporții! Guvernul a retras anunțul referitor la bursele de performanță

10.09.2019 | 11:22
Guvernul a retras anunțul Vioricăi Dăncilă. Sursa foto - facebook

Premierul României, Viorica Dăncilă a făcut o gafă de proporții! Guvernul a fost nevoit să retragă afirmațiile acesteia și ale purtătorului de cuvânt Nelu Barbu cu privire la adoptarea unui proiect despre pragul de 100 de lei impus autorităților locale pentru acordarea burselor pentru elevi. Reprezentanții Guvernului au fost nevoiți să declare că „a fost vorba despre o greșeală a celor de la Ministerul Educației”.

Viorica Dăncilă, gafă de proporții!

Dezmințirea vine după ce la începutul ședinței de Guvern premierul Viorica Dăncilă a anunțat că următoarele: „Printr-o hotărâre pe care o vom adopta astăzi, stabilim un prag valoric sub care bursele de performanță, cele de merit, de studiu și de ajutor social de care beneficiază elevii din învățământul preuniversitar, să nu poată scădea. Luăm această decizie pentru a reduce diferențele foarte mari cu privire la cuantumul burselor alocate de către administrațiile publice locale.”

Purtătorul de cuvânt, Nelu Barbu, nu a ezitat nici el și a anunțat la rândul său:„Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social acordate, începând cu anul școlar 2019-2020, elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, vor avea un cuantum minim de 100 de lei.” Guvernul aprobase de fapt alt proiect de HG ce prevedea strict.

Viorica Dăncilă, gafă de proporții! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă a făcut un anunț greșit. Sursa foto – facebook

Guvernul a retras anunțul referitor la bursele de performanță

„Cuantumul minim este cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată în anul școlar 2018-2019. Autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”. Bursele de anul acestea vor fi tot cele de anul trecut, cuprinse între 8 și 1000 de lei.

A rămas în picioare anunțul Vioricăi Dăncilă conform căreia Executivul a decis decontarea transportului elevilor. „Am decis decontarea navetei elevilor și pentru anii următori. Bugetul este asigurat”, a anunțat Dăncilă.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri