News

Viorica Dăncilă îl cheamă pe Mircea Geoană în PSD: ”Deschidem larg porţile!”

29.05.2019 | 12:24
Viorica Dancila il cheama pe Mircea Geoana in PSD Deschidem larg portile

Premierul Viorica Dăncilă l-a chemat pe Mircea Geoană în PSD. Șefa Executivului l-a invitat mai întâi pe fostul candidat la prezidențiale al social democraților la Guvern, acolo unde cei doi au discutat despre o eventuală revenire a lui Geoană în partid. De altfel, Dăncilă a declarat la Parlament că toţi cei care la un moment dat au plecat, din varii motive, sunt bineveniţi acum înapoi în Partidul Social Democrat.

Viorica Dăncilă îl cheamă pe Mircea Geoană în PSD

Urmând această linie a întoarcerilor, Adrian Năstase şi-a anunţat deja sprijinul pentru partid. Şi el, fost premier şi fost candidat la prezidenţiale, Năstase spune că vrea să ajute PSD-ul să depășească momentul de criză internă, după condamnarea lui Liviu Dragnea. “Impreuna cu Octav Cozmanca si cu alti fosti si actuali lideri ai PSD, am decis sa constituim Grupul de sprijin pentru actualul PSD, tinand seama de situatia dificicila a partidului dupa alegerile europarlamentare”, a transmis Adrian Năstase printr-o postare pe blogul personal.

„Vrem să deschidem larg porțile și cei care vor să vină alături de noi vor fi întotdeauna bineveniți. Bineînțeles că și Mircea Geoană și alți colegi care vor să vină alături de PSD vor avea …Eu îmi doresc toți oamenii de bună-credință și care, chiar dacă au plecat din varii motive, sufletul lor a rămas alături de social-democrați”, a spus și Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă îl cheamă pe Mircea Geoană în PSD. Dăncilă
Viorica Dăncilă nu a discutat cu Victor Ponta despre o eventuală întoarcere în partid. Sursă foto – facebook

Dăncilă, discuții cu Năstase și Geoană! Ce se întâmplă cu Ponta

Un singur lucru este clar după șocul condamnării lui Liviu Dragnea. Viorca Dăncilă vrea să aducă înapoi în partid oameni din garda veche. Cu toate acestea, actualul premier spune că nu a vorbit cu Victor Ponta pentru a asigura majoritatea coaliţiei de guvernare în Camera Deputaţilor. ”Nu am discutat cu domnul Victor Ponta, deci nu am ce să vă spun legat de acest subiect”, a ținut să transmită cea care conduce acum PSD

Viorica Dăncilă asigură interimatul în partid până la următorul congres, deși, dorința lui Liviu Dragnea a fost ca PSD-ul să fie condus de Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a rămas între timp fără nicio funcție, după ce Iohannis a refuzat-o în două rânduri ca ministru la transporturi și dezvoltare și i s-a zis că nu mai poate fi nici purtător de cuvânt al social democraților.