News

Viorica Dăncilă începe un nou tur de forță prin țară după numirea ca președinte PSD. Care sunt primele destinații

05.07.2019 | 10:46
Viorica Dancila incepe un nou tur de forta prin tara dupa numirea ca presedinte PSD Care sunt primele destinatii

Viorica Dăncilă va începe un adevărat tur de forță prin organizațiile județene după ce a preluat conducerea full a partidului la Congresul de anul trecut. Prima destinație pentru premierul României va fi Brăila, acolo unde PSD a suferit o înfrângere dură la alegerile europarlamentare din 26 mai. Orașul dunărean este fieful fostului premier al României, Mihai Tudose, cel care acum este liderul partidului Pro România, motiv pentru care social-democrații au avut un rezultat extrem de slab în județ. Turul țării făcut de șefa Executivului are ca scop să își reafirme susținerea în cadrul partidului și să discute despre problemele din PSD, în special cea cu privire la candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Ce va discuta Viorica Dăncilă cu liderii filialelor județene ale PSD

Viorica Dăncilă, alături de noua conducere a PSD, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor, vor merge într-o „excursie” prin filialele PSD pentru a pune partidul în ordine. În acest weekend liderii social democrați au un program intens. Mai întâi vor avea vineri o întâlnire cu liderii partidului din Brăila, apoi vor merge în Galați și în Tulcea.

Premierul va discuta cu liderii județeni despre Congresul Extraordinar pe care partidul îl va organiza, în perspectiva alegerilor prezidențiale din luna noiembrie. De asemenea, sursele din PSD afirmă că Viorica Dăncilă pregătește o remaniere a Executivului pentru a mai spăla din imaginea partidului. Astfel, guvernul s-ar despărți de mai mulți miniștri considerați apropiați ai lui Liviu Dragnea, cum ar fi Carmen Dan sau Petre Daea.

Viorica Dăncilă, tur de forță la filialele locale din PSD
Viorica Dăncilă, tur de forță la filialele locale din PSD alături de noua conducere a partidului *foto: hepta.ro

Cine va fi candidatul PSD la următoarele alegeri prezidențiale

În acest moment liderii PSD așteaptă rezultatele sondajelor interne pentru a afla care este candidatul cu cele mai mari șanse de a intra în cursa pentru alegerile prezidențiale. Sondajele vor măsura și o posibilă candidature comună cu ALDE, dar și un candidat independent din afara partidului. Prin PSD se zvonește că Eugen Teodorovici ar fi cea mai bună varianta pentru partid, mai ales că acesta a devenit noul președinte executiv al partidului.

PSD urmează să se reunească, din nou, într-un Congres Extraordinar, la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, pentru a vota prezidenţiabilul PSD. Până atunci este de așteptat ca noua conducere a partidului să facă un tur național al filialelor, pentru a lua pulsul din interiorul partidelor.