News

Viorica Dăncilă, la Strasbourg! Premierul a prezentat bilanțul după președinția României la Consiliul UE

16.07.2019 | 16:44
Viorica Dancila la Strasbourg Premierul a prezentat bilantul dupa presedintia Romaniei la Consiliul UE

Premierul României Viorica Dăncilă se află marți, 16 iulie, la Strasbourg unde prezintă bilanțul celor șase luni în care România a deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Delegația condusă de premier a fost întâmpinată de președintele Parlamentului European David-Maria Sassoli. 

Viorica Dăncilă a ținut un discurs în plenul Parlamentului European, marți

Premierul Viorica Dăncilă se află astăzi, 16 iulie, la Strasbourg unde a ținut un discurs despre cele șase luni în care țara noastră a deținut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Am făcut progrese în domenii relevante. Am preluat și ne-am asumat această responsabilitate ca pe o misiune în slujba cetățenilor”, așa și-a început premierul discursul de la Consiliul UE. 

„România a demonstrat că poate performa cu succes pe fondul unor provocări. Am dovedit că avem capacitatea de a contribui la valoarea adăugată. Avem 90 de dosare legislative finalizate și 2.500 de reuniuni organizate. Ne-am dorit să avem rezultate vizibile și durabile la care cetățenii să se poată raporta cu ușurință și claritate.”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

În continuare premierul a vorbit despre frontierele țării și despre faptul că va securiza cărțile de identitate. „Cred că orice cetățean european se va simți în siguranță și mai protejat și datorită eforturilor președinției noastre. Vă asigur o viziune pe termen lung privind piața unică. Am obținut rezultate consistente”. 

Dăncilă a vorbit despre realizările României din cele 6 luni în care ţara noastră a deţinut preşedinţia rotativă a Consiliului UE.
Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre realizările României din cele 6 luni în care ţara noastră a deţinut preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Sursa foto: hepta.ro

Despre ce realizări a mai adus vorba Viorica Dăncilă în discursul de la Strasbourg

„Vor fi posibile verificări mai eficiente la granițe și cărțile de identitate vor fi mai sigure. Românii vor continua să acționeze și să găzduiască o agenție europeană specializată în acest sens. Am investit foarte multe eforturi în pilonul Europa actor global.”, a ținut să precizeze Viorica Dăncilă în discursul de la Strasbourg.

Întrebată despre justiție premierul a declarat că a mai răspuns despre acest subiect și că PSD a realizat 73% din programul de guvernare. „Au fost multe discuții legate de justiție. Guvernul are multe realizări, 73% din programul de guvernare. Întotdeauna dicuțiile au fost despre justiție și acest lucru a nemulțumit mare parte a electoratului.”, a declarat Viorica Dăncilă la Digi24.