News

Viorica Dăncilă le reproșează subalternilor că nu au apărat Guvernul în cazul Caracal. De ce se teme premierul

30.07.2019 | 18:50
Viorica Dancila le reproseaza subalternilor ca nu au aparat Guvernul in cazul Caracal De ce se teme premierul

Premierul României Viorica Dăncilă le reproșează subalternilor că nu au apărat Guvernul în cazul Caracal. Președintele PSD le-ar fi spus membrilor că nu comunică suficient în acest caz și a dat ca exemple anumite declarații făcute de liderii din Opoziție, în special de liderul USR, Dan Barna. Aceasta le-ar fi zis pesediștilor că Barna a spus prostii și nimeni din PSD nu l-a contracarat.

Viorica Dăncilă, reproșuri pentru colegii ei în cazul Caracal

Ședința la care au participat pesediștii a fost devoalată de anumite surse, pe care le citează digi24.ro. „Ne tot spunea premierul că vedeţi că se pregăteşte un nou 10 august, că se continuă presiunea şi se doreşte un nou Colectiv, în sensul consecinţelor de la Colectiv. A mai spus despre USR că vedeţi declaraţiile lui Dan Barna şi le-a cerut să comenteze ce a zis Barna fiindcă a spus prostii. Era ca un reproş sistematic”, au afirmat surse social-democrate.

Dăncilă a fost deranjată și de felul în care a abordat subiectul Dorel Căprar, președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, care astăzi i-a audiat pe cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale. La Comitetul Executiv care a avut loc astăzi, Dan Nica ar fi fost printre puținii social-democrați care a avut o intervenție cât de cât echilibrată.

Viorica Dăncilă anunta măsuri drastice după crimele de la Caracal
Viorica Dăncilă anunta măsuri drastice după crimele de la Caracal

Ce le-a cerut Dăncilă pesediștilor

Nica a cerut premierului să le spună ce anume ar trebui să comunice în spațiul public, iar aceasta le-a sugerat să indice vinovații din acest dosar deoarece lumea are impresia, după ieșirea lui Iohannis și a liderilor Opoziției, că PSD are vina pentru că fetele au fost omorâte și nu cei care reprezintă instituțiile ce trebuiau să rezolve cazul sau puteau să împiedice tragedia.

„Zicea doar că în comunicate trebuie să spunem cine este vinovat şi trebuie să spunem mai direct, că oamenii cred că e PSD şi a insinuat să spună că e Iohannis sau măcar procurorul, că ar fi vinovat”, au mai declarat surse din interiorul partidului.