News
notix pixel id

Viorica Dăncilă, mesaj ferm despre ordonanțele de urgență! „Guvernul României nu va mai emite nicio OUG de modificare legată de funcționarea sistemului de justiție”

25.06.2019 | 16:34
Viorica Dăncilă spune că Guvernul nu va mai da nicio OUG pe tema justiției. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Premierul României, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj ferm despre ordonanțele de urgență! Aceasta a susținut că Guvernul nu va mai adopta din acest moment nicio OUG privind modificarea funcționării sistemului de Justiție.”Se recomandă Executivului să emită de îndată un act normativ pentru ca, după câteva fraze, în acelaşi text să i se spună să nu dea ordonanţe de urgenţă. 

Viorica Dăncilă, mesaj ferm despre ordonanțele de urgență!

Mă uimește faptul că cei care au spus că nu mai trebuie date OUG și au introdus această prevedere în referendum cer acum să se dea OUG.Noi am înţeles votul de la referendum şi aşa cum am spus de nenumărate ori vom respecta opinia cetăţenilor referitoare la faptul că Guvernul nu trebuie să mai emită ordonanţe de urgenţă în legătură cu funcţionarea sistemului  judiciar.

Prin urmare, Guvernul României nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă legată de funcţionarea justiţiei. Susţin ferm că orice modificare legislativă în privinţa funcţionări sistemului judiciar trebuie să treacă printr-o dezbatere transparentă, printr-o consultare amplă a organizaţiilor profesionale din sistemul judiciar, prin implicarea Consiliului Superior al Magistraturii şi consultarea organismelor internaţionale în domeniu.

ADVERTISEMENT
Viorica Dăncilă, mesaj ferm despre ordonanțele de urgență! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă vrea ca Guvernul să adopte noul Cod Administrativ. Sursa foto – facebook

Guvernul vrea să adopte noul Cod Administrativ

În ceea ce priveşte recomandarea organismelor internaţionale privind funcţionarea sistemului judiciar din România, Ministerul Justiţiei va urma întocmai procedurile existente”, a declarat Viorica Dăncilă despre ordonanțele de urgență pe justiție. Premierul a anunțat și că va fi adoptat noul Cod Administrativ pe care l-a numit un proiect important pentru modernizarea administraţiei publice

“Adoptăm astăzi noul Cod Administrativ, un proiect important pentru modernizarea administraţiei publice, rezultat al unei ample consultări cu reprezentanţii structurilor asociative. Prin acest act normativ creem un cadru unitar şi punem într-o formă coerentă, mai clară şi mai simplificată, reglementări care se regăsesc acum în 17 acte normative”, a mai spus Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri