News

Viorica Dăncilă, precizări după demisia lui Carmen Dan! De ce s-a enervat premierul la conferinţă

15.07.2019 | 16:51
Viorica Dancila precizari dupa demisia lui Carmen Dan De ce sa enervat premierul la conferinta

Viorica Dăncilă s-a enervat pe jurnaliști la conferința de presă pe care a susținut-o astăzi după seria de măsuri luate de PSD privind infrastructura propriului guvern. Dăncilă nu a știut să spună de ce nu i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan pe 11 august 2018, a doua zi după violențele din 10 august, ci o face abia după un an.

Viorica Dăncilă, iritată de jurnaliști

Dăncilă a spus că în legătură cu 10 august nu vrea să se pronunțe. Premierul a spus-o cu iritare motivând că orice declarație ar face pe acest subiect va fi interpretată. Liderul PSD și șefa guvernului a mărturisit că vrea ca de acum Ministerul de Interne să aibă mai multă credibilitate în ochii românilor.

La aceeași conferință pe care a ținut-o însoțită de ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, Dăncilă a spus că liderii PSD din teritoriu își doresc foarte mult ca partidul să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale care se vor desfășura pe 10 și 24 noiembrie 2019. În acest context, varianta susținerii lui Călin Popescu Tăriceanu pică.

Dăncilă a spus că PSD va avea candidat propriu la prezidențiale/ Sirsa foto: psnews.ro

Schimbarea lui Carmen Dan din funcție „nu e legată de 10 august”

Motivele pentru care s-a cerut astăzi demisia lui Carmen Dan „sunt legate de percepţia publică a acestui minister, căruia vreau să-i dau mai multă credibilitate. Eu cred că aici trebuie să avem o schimbare. Nu îmi cereţi să dau detalii din interiorul ministerului. Nu vreau să fac o trimitere la un anumit eveniment. Percepţia publică nu este una foarte bună iar pentru mine trebuie să fie una pozitivă. Fiecare are dreptul să protesteze. Nu am de ce să comentez, ştiu că acolo sunt mai multe lucruri. Schimbarea nu e legată de 10 august”, a declarat Dăncilă astăzi în Parlament.

„În urma discuţiilor avute în teritoriu, aceştia îşi doresc un candidat din rândul PSD”, a mai spus premierul țării. În urma deciziilor luate astăzi de șefa PSD, aceasta a primit mai multe critici din partea fostului ministru Carmen Dan și din partea fostului secretar general al partidului, Codrin Ștefănescu.