News

Viorica Dăncilă, refuzată! Președintele CNAS nu vrea să își dea demisia

18.07.2019 | 19:06
Viorica Dancila refuzata Presedintele CNAS nu vrea sa isi dea demisia

După scandalul privind sistemul informatic de la CNAS, premierul Dăncilă i-a cerut demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu. Acesta i-a răspuns liderului guvernului și a anunțat că nu are de gând să își dea demisia din funcția pe care a redobândit-o în urmă cu o lună și jumătate. El a explicat că în prezent se fac testele finale pentru ca sistemul informatic să fie repus în funcție.

Președintele CNAS nu vrea să își dea demisia cerută de Viorica Dăncilă

Vulcănescu a explicat de ce nu vrea să își dea demisia din funcția de șef al CNAS: „Nu am luat în calcul o demisie la acest moment. Nu consider că mă fac vinovat de nefuncționalitatea platformei informatice și sunt anumite lucruri care trebuie privite în ansamblu, de-a lungul timpului, de ce s-a ajuns la o astfel de situatie. Intenționez să-i pun la dispoziția doamnei prim-ministru absolut toate elementele de care avem nevoie, astfel încât să putem lua o decizie informată”, a mai spus acesta.

Președintele CNAS a explicat că se lucrează pentru ca sistemul informatic să fie pus pe picioare, deși au trecut 18 zile de când nu mai funcționează: „Există un raport la care lucrăm și la fel de important este că încercăm în momentul de față să executăm testele finale pentru revenirea la modul de funcționare online al platformei informatice”, a mai spus Răzvan Vulcănescu.

Președintele CNAS refuză să își dea demisia cerută de Viorica Dăncilă
Președintele CNAS refuză să își dea demisia cerută de Viorica Dăncilă *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă a cerut demisia președintelui CNAS și a purtătorului de cuvânt

Reamintim că Viorica Dăncilă a cerut joi demiterea a președintelui, dar și a purtătorului de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici. Acesta a declarat în urma cu câteva zile că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”, în condițiile în care sistemul de carduri a fost defectat.

De asemenea și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că CNAS nu se află în subordinea sa, dar va propune demiterea președintelui CNAS către premier.