News

Viorica Dăncilă renunță la modificările legislative privind Justiția: „Acest subiect nu va mai exista pe agenda Guvernului”

03.06.2019 | 12:17
Viorica Dancila renunta la modificarile legislative privind Justitia Acest subiect nu va mai exista pe agenda Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat într-un interviu acordat reputatei publicații Politico.eu faptul că va renunța la modificările legislative privind Justiția. Liderul Guvernului susține că acest subiect a polarizat societatea și a făcut mult rău partidului, care a avut un scor foarte slab la ultimele alegeri europarlamentare. Mai mult, președintele Klaus Iohannis a și inițiat un referendum pe acest subiect, iar răspunsul a fost copleșitor împotriva unor potențiale modificări aduse sistemului de justiție.

Viorica Dăncilă renunță la modificările aduse Justiției

Viorica Dăncilă a oferit un interviu telefonic pentru Politico în care a vorbit despre modificările Justiției: „Subiectul acesta a fost mult rău partidului și a polarizat societatea. Îmi doresc ca PSD să devină un partid echilibrat și, de acum încolo, subiectul justiției nu mai există pe agenda acestui guvern. O să ne concentrăm în schimb pe subiecte care sunt o prioritate pentru oameni, precum sănătatea, educația sau infrastructura”.

Cu toate acestea premierul refuză să îl acuze pe Liviu Dragnea de faptul că ar fi stat în spatele acestor modificări: „Nu pot spune că dorința de a modifica Legile Justiției a avut legătură doar cu domnul Dragnea. Au fost multe probleme care au apărut în spațiul public cu privire acțiuni întreprinse împotriva unor oameni care apoi și-au dovedit nevinovăția”, a mai spus Dăncilă. Viorica Dăncilă a mai spus că ar fi trebuit să existe o dezbatere în legătură cu modificările aduse justiției și că poate PSD ar fi mers prea departe în acest sens.

Viorica Dăncilă renunța la modificările din Justiție, după condamnarea lui Liviu Dragnea *foto: hepta.ro
Viorica Dăncilă renunța la modificările din Justiție, după condamnarea lui Liviu Dragnea *foto: hepta.ro

Premierul vrea să reformeze din interior PSD

Cu această ocazie, Viorica Dăncilă, noul președinte al PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea, susține că vrea să democratizeze partidul și să îl aducă înapoi oamenilor: „Cred că e important să revenim la normal și asta înseamnă să ne întoarcem în PES (n.r. Partidul Socialist European). Ne vom concentra pe integritate, meritocrație și transparență. Cred că vom reuși să aducem integritatea înapoi în PSD, voi aduce democrația înapoi în PSD și vom apropia partidul de ceea ce oamenii doresc de la noi”, a mai spus premierul.