News

Viorica Dăncilă anunță că transportul elevilor va fi în continuare decontat și în noul an școlar

09.09.2019 | 17:28
Viorica Dancila anunta ca transportul elevilor va fi in continuare decontat si in noul an scolar

Viorica Dăncilă a anunțat că executivul a decis decontarea transportului elevilor, dar și stabilirea unui prag minim pentru burse, după ce în această vară au existat mai multe informații cu privire la faptul că transportul va fi sărit de la decontări, în urma codului administrativ care disculpa facea ca transportul să fie scos din sfera serviciilor publice.

Viorica Dăncilă a anunțat că elevii vor avea până la urmă transportul decontat

Anunțul Vioricăi Dăncilă a fost făcut la începutul ședinței de guvern de luni. „Stabilim o limită a burselor sub care să nu poată să scadă, în funcție de autoritățile locale. Am decis decontarea navetei elevilor și pentru anii următori. Bugetul este asigurat”, a declarat șefa Executivului.

Controversele privind transportul decontat a apărut după ce guvernul a adoptat prin ordonanță de urgență noul cod Administrativ. Atunci, Federația Elevilor din Româna a condamnat faptul că ordonanța ducea la privarea elevilor de dreptul lor la transport redus si decontarea navetei in favoarea satisfacerii baronilor locali si a transportatorilor”.

Viorica Dăncilă anunță că transportul elevilor va fi în continuare decontat
Viorica Dăncilă anunță că transportul elevilor va fi în continuare decontat *foto: digi24.ro

Noul cod administrativ ar fi afectat decontările pentru elevi

Federația Elevilor din România anunța în urmă cu câteva luni că „Guvernul Romaniei a adoptat o ordonanta de urgenta prin care a eliminat transportul in trafic judetean din sfera serviciilor publice, facand sa dispara obligatiile (de serviciu public) transportatorilor de a acorda reduceri elevilor si de a acorda abonamente cu tarife preferentiale pentru elevi, in vederea decontarii navetei”, se arăta în comunicat.

Potrivit reprezentantilor elevilor, noul Cod administrativ „vizeaza satisfacerea cerintelor presedintilor consiliilor judetene si ale transportatorilor, asa cum se arata si in preambulul lui. Ca urmare a demersurilor pe care Asociatia Elevilor din Constanta le-a intreprins, in vederea determinarii Consiliului Judetean Constanta sa acorde reduceri pentru elevi, presedintele autoritatii a sesizat problema mai departe, iar Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene, in frunte cu presedintele organizatiei, Marian Oprisan, au facut presiuni in randul Guvernului pentru ca autoritatile judetene sa fie scutite de aceste costuri”, preciza atunci FER.