Fotbal international

Virgil van Dijk, interviu înainte de finala Champions League. Cum au trecut “cormoranii” peste eşecul umilitor cu Barcelona şi discuţia neaşteptată pe care au avut-o în vestiar

28.05.2019 | 12:15
Virgil van Dijk interviu inainte de finala Champions League Cum au trecut cormoranii peste esecul umilitor cu Barcelona si discutia neasteptata pe care au avuto in vestiar

Unul dintre oamenii cheie ai vicecampioanei ultimului sezon în Premier League, Liverpool, este uriaşul olandez din defensivă, Virgil van Dijk, jucător ales drept cel mai bun fotbalist al stagiunii recent încheiate. El a acordat un amplu interviu pentru site-ul clubului înaintea marii finale de la Madrid, unde cormoranii vor căuta să câştige la a doua încercare consecutivă trofeul Champions League, în faţa lui Tottenham,după ce vara trecută au cedat cu 3-1 în partida cu Real Madrid.

Virgil van Dijk, interviu de excepție înaintea finalei Champions League

FANATIK.RO vă prezintă cele mai interesante răspunsuri oferite de către unul dintre căpitanii lui Liverpool, jucător transferat în urmă cu un sezon şi jumătate de la Southampton, pentru suma de 85 milioane euro, o investiţie ce s-a dovedit a fi excelentă şi amortizată în scurt timp de evoluţiile constant bune ale olandezului.

“Voi juca al 50-lea meci din acest sezon, dar nui simt nici o oboseală şi abia aştept această finală, în care vom da totul pentru a aduce trofeul la noi, pe Anfield Road. Au fost şi momente când am avut dureri şi teama de a nu putea fi acolo, pe teren, la sfârşit de săptămână, dar de fiecare dată când se apropia ora de joc eram apt şi intram de parcă nimic nu avusesem până atunci.

Virgil van Dijk va juca în finala Champions League meciul cu numărul 50 din acest sezon.

Grupul este absolut fantastic, toți sunt jucători foarte buni

Grupul este fantastic și faptul că am putut sta împreună mai mult ca de obicei, înaintea acestei finale, este ceva foarte benefic pentru noi toți. Cu toții sunt jucători foarte buni și abia așteaptă, ca și mine, finala, să intre și să nu mai ieșim de pe teren decât învingători. Am pierdut titlul în Premier League în primul rând pe mâna noastră, pentru că am risipit punctele când eram în avantaj, acum trebuie să câștigăm Champions League.

Este adevărat că forța noastră s-a văzut mult mai bine în meciurile de acasă, unde am câștigat tot, cu excepția acelui 0-0 cu Bayern, iar în deplasare am jucat mult mai prost, în special la Belgrad și la Napoli, dar de la succesul cu Bayern afară am jucat din ce în ce mai bine și merităm finala, mai ales după senzaționala întoarcere a scorului cu Barcelona.

Virgil van Dijk crede că e un grup fantastic de jucători la Liverpool

Am simțit că vom întoarce rezultatul cu Barcelona la noi acasă

Stăteam toți în vestiar la finalul meciului de pe Nou Camp și ne întrebam cu de am pierdut cu 3-0, când avusesem atâtea ocazii de a marca și pusesem o presiune mare peste o echipă care nu e obișnuită cu așa ceva la ea acasă. Atunci am am avut strania senzație, retrăită apoi înainte de a intra pe teren, la retur, că putem întoarce acel rezultat, chiar dacă îl au pe cel mai bun jucător din lume. Și totul a devenit mai ușor după acel prim gol al lui Origi.

Divock Origi e lăudat de van Dijk și pentru melodia sa

Divock Origi e un tip fantastic, are și cântecul său, pe care l-am învățat și eu și deși nu a jucat prea mult, a fost mereu ce aveam nevoie în momente grele. Are mari calități în fața porții și în vestiar e un caracter deosebit, așa cum este și Joel Matip, cu care mă înțeleg excelent acolo în centrul apărării. Clar, Liverpool este clubul meu și sunt mândru să port aceste culori zi de zi. Meciul cu Tottenham îl vom juca în stilul nostru, cum o facem de obicei, nu îl vom trata ca pe ceva deosebit, pentru că nu vom câștiga decât dacă vom intra pe teren la fel cum am făcut-o și până acum, să ieșim cu capul sus, victorioși.”

Liverpool are cotă 1.70 la Winner să marcheze primul gol în finala cu Tottenham

Tags: