Fotbal intern

Vlad Chiricheş, accidentare gravă la ligamente! Fundaşul lui Napoli poate ajunge la operaţie!

08.09.2018 | 15:14
Fundaşul celor de la Napoli, Vlad Chiricheş a primit un verdict crunt din partea medicilor. Căpitanul echipei naţionale s-a accidentat grav la ligamente în timpul jocului cu Muntenegru şi va rata partida cu Serbia.

UPDATE! Ziariştii de la Corriere Dello Sport scriu că Vlad Chiricheş este aşteptat de urgenţă în Italia după accidentarea suferită în partida România – Muntenegru. Mai mult de atât, fundaşului i s-a făcut deja o programare la Villa Stuart, acolo unde lucrează cel mai bun doctor în domeniu, expertul în artroscopie, profesorul Mariani. Chiricheş va fi condus la clinică de doctorul napoletanilor, Alfonso De Nicola!

Profesorul Mariani este unul dintre cei mai apreciaţi medici din Italia, la serviciile sale apelând de-a lungul timpului jucători celebri, precum Totti, Aldair, Emerson, Amauri, Vucinic, Nesta, Miccoli, Quagliarella, Mexes sau Insigne.

De remarcat că profesorul Mariani, nimeni altul decât seful sectiei de „Ortopedie şi Traumatologie” din cadrul Institutului de Medicină Sportivă, a avut de-a lungul timpului pacienţi renumiţi . Astfel, prin mâinile sale au trecut Totti, Aldair, Emerson, Amauri, Vucinic, Nesta, Miccoli, Quagliarella, Mexes sau Insigne. În 2004, la serviciile sale a apelat şi Cristi Chivu. Atunci, italianul l-a operat pe fostul internaţional român  de două ori la degetul mic de la piciorul drept. Acest lucru a fost necesar după ce iniţial şurubul pe care Mariani i l-a introdus în deget lui Chivu nu a fost suficient pentru ca osul fracturat să se sudeze. Şi Lucian Goian a fost operat de profesorul Mariani, în 2010, pe vremea când evolua la Dinamo.

Cu toate acestea, cariera senzaţională a medicului care îl va consulta pe Vlad Chiricheş a fost umbrită şi de câteva momente nu tocmai plăcute. Unul dintre ele s-a petrecut în 2007, după ce Mariani l-a operat pe jucătorul lui Lazio, Sebastiano Siviglia. În urma unei declaraţii a doctorului, acesta a fost acuzat de oficialii clubului din capitala Italiei că ar fi greşit intervenţia. Pentru a se disculpa, Mariani a emis o scrisoare deschisă în care a precizat că ceea ce a spus a fost interpretat în mod eronat şi că perioada mai lungă de indisponibilitate a jucătorului se cauzează unei intervenţii anterioare nereusită, avută de jucător la o altă clinică.


Fundaşul celor de la Napoli, Vlad Chiricheş a primit un verdict crunt din partea medicilor. Căpitanul echipei naţionale s-a accidentat grav la ligamente în timpul jocului cu Muntenegru şi va rata partida cu Serbia. Chiricheş nu va mai face nici deplasarea alături de tricolori şi va pleca de urgenţă în Italia acolo unde va fi preluat de echipa medicală a celor de la Napoli care îl va supune unor teste suplimentare pentru a vedea dacă jucătorul are nevoie de o intervenţie chirurgicală !

Nu este pentru prima oară când Chiricheş se accidentează grav. Fundaşul echipei naţionale are un istoric lung la acest capitol. Totul a pornit încă din perioada junioratului atunci când a suferit o fractură de femur pe vremea când evolua pentru Benfica. După luni de zile de pauză, Chiricheş nu a mai fost primit la antrenamente şi s-a întors în ţară. A erupt la Pandurii, după care a bătut palma cu Gigi Becali şi a venit să evolueze pentru FCSB. În martie 2013, după un joc cu eterna rivală, Dinamo, Chiricheş este suspect de ruptură de ligamente şi lipseşte o perioadă bună din lotul roş albaştrilor.

Vlad Chiricheş, accidentare gravă la ligamente! Vlad Chiriches in meciul amical de fotbal dintre Romania si Olanda, desfasurat marti 14 noiembrie 2017 pe Arena Nationala din Bucuresti. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Fundaşul celor de la Napoli, Vlad Chiricheş a primit un verdict crunt din partea medicilor. Căpitanul echipei naţionale s-a accidentat grav la ligamente în timpul jocului cu Muntenegru şi va rata partida cu Serbia.

Vlad Chiricheş, accidentare gravă la ligamente!

Nu se termină aici accidentările deşi schimbă formaţia. Nouă milioane de euro primeşte Gigi Becalii de la gruparea engleză Tottenham pentru Vlad Chiricheş. Fundaşul impresionează la debut, dar începe o nouă listă de lovituri serioase. În noiembrie 2013 îşi sparge nasul în timpul unui joc şi pierde câteva etape bune. Urmează o hernie de disc în februarie 2014 care îl chinuie o perioadă importantă. La doar câteva zile distanţă suferă o accidentare gravă la spate şi lipseşte o lună şi jumătate. Revine pe teren, dar în luna iunie se reaccidentează la spate şi ratează turneul din Statele Unite ale Americii pe care Tottenham îl avea programat.

În septembrie 2016 e deja la Napoli, dar norocul rămâne acelaşi. Se accidentează la menisc într-un joc al echipei naţionale şi italienii nu se pot baza pe el pentru o lună şi jumătate. În septembrie 2017 însă lucrurile iau o nouă turnură gravă. Umăr dislocat pe teren într-o partidă din Serie A. Echipa medicală intră de urgenţă pe teren şi doctorii sunt nevoiţi să-i aşeze pur si simplu umărul la loc sub privirile colegilor şi ale spectatorilor. Forţează şi vine la echipa naţională, dar câteva săptămâni mai târziu îi sare din nou umărul. În decembrie se loveşte în acelaşi loc şi urmează o operaţie.

Vlad Chiricheş, accidentare gravă la ligamente! Vlad Chiriches paraseste terenul accidentat in meciul de fotbal dintre Romania si Muntenegru, din cadrul Ligii Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 7 septembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Fundaşul celor de la Napoli, Vlad Chiricheş a primit un verdict crunt din partea medicilor. Căpitanul echipei naţionale s-a accidentat grav la ligamente în timpul jocului cu Muntenegru şi va rata partida cu Serbia.

Vlad Chiricheş, verdict crunt! Au fost atinse ligamentele

Până la accidentarea din timpul jocului cu Muntenegru, Vlad Chiricheş o mai păţise deja în 2018, un an care nu îi aduce izbăvirea. În luna februarie, Vlad Chiricheş suferă o leziune musculară la bicepsul femural şi pierde o lună de zile. Este ofertat de formaţia turcă Galatasaray Istanbul, dar fundaşul echipei naţionale a României are o clauză de reziliere a înţelegerii de 50 de milioane de euro cu cei de la Napoli.

După ce s-a scris că turcii s-au retras tocmai din cauza accidentărilor suferite de Chiricheş, fundaşul alege să-şi prelungească contractul cu f ormaţia napoletană până în 2022  şi va câştiga 2 milioane de euro pe an plus alte bonusuri în funcţie de performanţe obţinute de echipă. Vlad Chiricheş nu este un titular de drept la Napoli, locul său fiind ocupat de Koulibally şi Raul Albiol, iar în ultimul sezon a bifat nouă partide în tricoul echipei de pe San Paolo. Fundaşul român a jucat şapte meciuri în Serie A şi câte o partidă în Liga Campionilor şi Cupa Italiei.

3 goluri a marcat Vlad Chiricheş pentru Napoli