Fotbal international

Vlad Chiricheş a revenit pe teren după trei luni. A jucat în amicalul cu Cremonese

25.07.2019 | 17:53
Vlad Chiriches a revenit pe teren dupa trei luni A jucat in amicalul cu Cremonese
Vlad Chiricheș a jucat primele lui 45 de minute după accidentarea de la umărul stâng

Vlad Chiricheş a revenit pe teren după trei luni de la ultima sa accidentare. Atât a durat refacerea după accidentarea suferită la umărul stâng, dar acum fundaşul român e bucuros că e sănătos şi speră ca în noua stagiune problemele de sănătate să fie date uitării. Chiricheş a fost folosit alături de noua achiziţie din această vară a lui Napoli, grecul Manolas de la Roma, în centrul defensivei, asta însă şi pentru că titularul incontestabil, seneglaezul Koulibaly, este în vacanţă după ce a fost prezent la Cupa Africii cu echipa naţională şi a pierdut finala în faţa Algeriei.

Vlad Chiricheş a revenit pe teren după trei luni de la accidentare

Napoli a jucat un meci amical cu Cremonese, echipă de serie B la care evoluează un alt jucător român, tot fundaş central, Vasile Mogoş şi care a făcut un meci bun, cu prezenţe în atac, la una din faze forţându-l pe Manolas să-şi introducă balonul în propria poartă. De altfel, Cremonese a obţinut un apreciat rezultat de egalitate, 3-3 şi a pus mari probleme apărării echipei pregătite de Carlo Ancelotti.

Chiricheş nu şi-a ascuns satisfacţia pentru revenire şi a avut o postare pe contul său de Instagram:  După trei luni, am îmbrăcat din nou acest frumos tricou. Păcat pentru rezultat, dar continuăm să lucrăm” – a scris interna’ionalul român despre care a venit iar vorba că va pleca în Turcia, de această dată la Fenerbahce, intrând în transferul lui Elmas de la canari la Napoli, dar au fost doar zvonuri.

Vlad Chiricheș a scris pe Instagram despre primul său joc după trei luni

Jurnaliştii din Napoli l-au notat cu 6 pentru prestaţia sa

Pentru evoluţia sa din amicalul cu Cremonese publicaţia online Tuttonapoli i-a acordat românului nota 6, Vlad Chiricheş fiind folosit timp de o repriză.  “Aceeaşi siguranţă la ieşirea din defensivă, însă a fost un pic static la primul gol. La al doilea, a fost lăsat descoperit pe contraatac de mijlocaşi” – au notat jurnaliştii italieni, care consideră însă că după şase luni de inacitivitate Chiricheş s-a mişcat destul de bine.

Şi antrenorul Carlo Ancelotti a vorbit despre necesitatea de a aduce toţi jucătorii la nivelul optim, dar acest lucru nu se poate face dintr-o dată, ci gradat. „Încet-încet, trebuie să încercăm să-i aducem pe toţi la acelaşi nivel de pregătire. Chiricheş a revenit acum, Manolas este încă în urmă cu pregătirea.”