News

Vladimir Putin este cel mai bogat om de pe planetă. Ce avere au mafioții, dictatorii și regii lumii

25.10.2020 | 18:54
Vladimir Putin este cel mai bogat om de pe planeta Ce avere au mafiotii dictatorii si regii lumii
Vladimir Putin, cel mai bogat om al planetei. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Topurile celor mai bogați oameni din lume alcătuite de publicații ca Fortune, Forbes sau Bloomberg sunt cap de afiș în fiecare an.

Cu toate acestea, aceste topuri nu includ averile mafioților, ale dictatorilor sau ale regilor, din motive editoriale.

ADVERTISEMENT

Excepție face topul Yahoo care a inclus averea lui Vladimir Putin și Kim Jong Un, pe lângă alte personalități controversate ale lumii.

Vladimir Putin rămâne cel mai bogat om de pe planetă

Cei de la Yahoo nu au publicat averile lui Jeff Bezos sau Bill Gates, cei mai bogați oameni din lume „oficial”, însă au analizat averile unor traficanți de droguri, dictatori sau regi.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, în top se regăsesc nume precum Hassanal Bolkiah (sultanul Bruneiului), Dawood Ibrahim (traficant), Kim Jong Un, Bashar al-Assad sau Vladimir Putin.

Hassanal Bolkiah, sultanul din Brunei, are o avere de 20 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări făcute în urmă cu 10 ani. Acesta deține 600 de mașini de lux Rolls Royce și locuiește într-o reședință cu 1.800 de camere care a costat 350 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Dawood Ibrahim, unul dintre cei mai bogați traficanți din lume, are o avere ce depășește 7 miliarde de euro. Joaquín “El Chapo” Guzmán, cel mai cunoscut lider de cartel din Mexic, ar avea o avere de 4 miliarde de dolari.

De asemenea, dictatorul Kim Jong Unar avea o avere care depășește 5 miliarde de euro. Kim Jong Un s-ar fi îmbogățit prin vânzarea resurselor naționale ale țării pe care o conduce, Coreea de Nord, dar și prin sclavii din lagărele de muncă.

ADVERTISEMENT

Bashar al-Assad, liderul din Siria, ar avea o avere de 120 de miliarde de dolari, majoritatea ascunsă în diferite conturi din lume.

Vladimir Putin ar fi cel mai bogat, cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari. În acest context, Putin ar fi cel mai bogat om de pe planetă, mult peste deținătorul Amazon, Jeff Bezos.

ADVERTISEMENT