Stiri sportive

Vorbeşte Simona! Explică de ce a bătut-o pe Kuzneţova

Simona Halep este cu siguranţă omul momentului în România, dar şi una dintre cele mai populare figuri din tenisul mondial, ca urmare a şirului de performanţe răsunătoare reuşite în ultimul...
04.06.2014 | 23:25
Vorbeste Simona Explica de ce a batuto pe Kuznetova
ADVERTISEMENT

Simona Halep este cu siguranţă omul momentului în România, dar şi una dintre cele mai populare figuri din tenisul mondial, ca urmare a şirului de performanţe răsunătoare reuşite în ultimul an. Astăzi, jucătoarea de 22 de ani a bifat o nouă bornă, o semifinală de Grand Slam, după ce a învins-o pe arena “Suzanne Lenglen” de la Roland Garros pe Svetlana Kuzneţova cu 6-2, 6-2.

Scorul poate arăta o oarecare uşurinţă în maniera cu care Halep s-a impus în faţa rusoaicei, dar începutul a fost dificil. În primul rînd, din cauza ploii torenţiale care a căzut peste Paris, precipitaţii care au amînat cu trei ore startul meciului. Se pare însă că adversara româncei a fost cea mai afectată pentru că, aşa cum au descris jurnaliştii de la www.tennis.com, Simona a fost foarte relaxată. “Îmbrăcată cu hanoracul ei gri, Halep s-a afundat într-o canapea din zona jucătorilor şi a scris pe telefon parcă pentru a-şi ascunde emoţiile“, a scris reporterul sursei mai sus citate despre cum a petrecut Halep perioada de amînare a partidei.

ADVERTISEMENT

Pe teren, însă, nu a fost decît o singură jucătoare pe mai toată durata partidei. După ce a revenit de la 0-2 la 2-2, Kuzneţova nu a mai putut să facă faţă stilului de joc variat, care te pune tot timpul pe fugă, etalat de Halep, mai ales că spre finalul primului set a început să resimtă şi dureri la coapsa dreaptă. Simona a explicat la final, la microfonul EuroSport, felul în care a vrut s-o joace pe rusoaică şi cum crede că a surprins-o pe aceasta. “Ne-a supărat puţin acea amînare din cauza ploii, dar am rămas concentrată, am rămas calmă, am vrut să fiu agresivă, să fiu mai aproape de linia de fund. Ştiam că Svetlana e o bună adversară pe zgură, dar am crezut în şansele mele şi acum sînt fericită că sînt în semifinale. Ştiam că Svetlanei nu-i place vîntul, am încercat s-o fac să stea mai mult pe linia de fund. Nu a fost cea mai bună zi pentru ea, dar aşa e în tenis. Eu sînt foarte fericită că voi juca în prima semifinală, nu va fi uşor, dar mă bucur de moment. Ăsta a fost visul meu de cînd am început tenisul, este Grand Slamul meu preferat. Trebuie să învăţ din acest turneu, este un moment deosebit pe care cu siguranţă nu o să-l uit“, şi-a explicat Halep planul.

Joi, în al treilea meci de pe Terenul Central, Simona va da piept cu Andrea Petkovic, jucătoare pe care a învins-o în finala primului turneu pe care l-a cîştigat în carieră, anul trecut, la jumătatea lunii iunie, la Nurnberg.

ADVERTISEMENT