Fotbal international

Vorskla – Arsenal, mutat de urgenţă la Kiev! De ce a luat UEFA decizia cu 48 de ore înaintea meciului

28.11.2018 | 08:36
Vorskla  Arsenal mutat de urgenta la Kiev De ce a luat UEFA decizia cu 48 de ore inaintea meciului

Vorskla – Arsenal a fost mutat de urgenţă la Kiev, cu toate că meciul trebuia să se dispute la Poltava. Cu 48 de ore înaintea partidei care se va juca în etapa a 5-a din Europa League, UEFA a anunţat că întâlnirea dintre cele două formaţii trebuie să se joace în capitala Ucrainei.

Partida Vorskla – Arsenal era programată să se dispute pe stadionul “Oleksii Butovski” din Poltava, dar situaţia politică din Ucraina i-a obligat pe oficialii UEFA să mute meciul. În aceste condiţii, duelul de joi, de la ora 19:55, se va juca pe stadionul “Olimpic” din Kiev. Luni seară, Parlamentul din Ucraina a aprobat legea marţială pentru 30 de zile la graniţa cu Rusia. Totul a pornit după ce trei nave ucrainene au fost sechestrate de forţele navale ruseşti.

Vorskla – Arsenal, mutat de urgenţă la Kiev. Anunţul făcut de UEFA

Vorskla – Arsenal a fost mutat de urgenţă la Kive, iar UEFA a făcut anunţul oficial marţi seara, cu 48 de ore înainte de disputarea partidei. “UEFA va continua să urmărească şi să evalueze situaţia privind securitatea în Ucraina în următoarele zile, înainte de a decide cu privire la posibile schimbări ale locurilor de desfăşurare ale altor partide”, au anunţat oficialii forului european.

Poltava, oraşul în care trebuia să se dispute meciul Vorskla – Arsenal, se află la 150 de kilometri de graniţa cu Rusia. Londonezii sunt deja calificaţi în 16-imile Europa League, formaţia antrenată de Unai Emery are zece puncte obţinute, cu şapte mai mult decât formaţia ucraineană, după patru etape scurse din faza grupelor. Formaţia antrenată de Vasil Sachko are nevoie de o victorie pentru a mai spera la locul doi, ocupat de Sporting Lisabona. Portughezii au un avans de patru puncte şi vor juca joi cu Qarabag. În meciul tur, Arsenal a învins-o pe Vorskla Poltava, scor 4-2, ucrainenii reuşind să marcheze de două ori în ultimul sfert de oră al meciului, când londonezii aveau deja un avans de patru goluri.

Meciul Vorskla - Arsenal, mutat de urgenţă la Kiev. Partida se va disputa pe stadionul "Olimpic"
Meciul Vorskla – Arsenal, mutat de urgenţă la Kiev. Partida se va disputa pe stadionul “Olimpic”