News

UPDATE. Dan Şova a fost reţinut de procurorii DNA

UPDATE 16:32. Senatorul PSD Dan Şova a fost reţinut, joi, de procurorii DNA, după votul favorabil dat în plen....
03.12.2015 | 16:32
UPDATE Dan Sova a fost retinut de procurorii DNA

UPDATE 16:32. Senatorul PSD Dan Şova a fost reţinut, joi, de procurorii DNA, după votul favorabil dat în plen.

El a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA şi nu a dorit să facă niciun comentariu.

Şova va fi dus direct în Arestul Poliţiei Capitalei.

UPDATE 15:15. Dan Şova a ajuns, joi după-amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Senatorii au votat favorabil astăzi cererea DNA de reţinerea şi arestare a lui Şova, astfel că senatorul poate fi reţinut oricând.

UPDATE 11:50. Senatorii au decis, joi, cu 95 de voturi ”pentru” şi 30 ”împotrivă” că senatorul PSD Dan Şova poate fi reţinut şi arestat.

Procurorii DNA au cerut, pe 23 noiembrie, aviz de la Senat privind reţinererea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova.

Este al doilea dosar în care Dan Şova este acuzat de corupţie şi este pentru a treia oară când senatorii sunt chemaţi să se pronunţe cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia în vederea arestării, ei respingând, în martie şi în iunie, o altă solicitare referitoare la Dosarul Turceni- Rovinari.

UPDATE 10:34. Dan Şova se apără joi, în faţa colegilor din Senat, şi susţine că în dosar nu există nicio probă, ci numai un denunţ la adresa sa.

Dan Şova află astăzi dacă va ajunge în spatele gratiilor. Senatorii votează cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a acestuia.

Votul a fost amânat cu o zi, fapt pentru care Alina Gorghiu i-a acuzat pe senatori că au pus la cale un plan pentru a-l scăpa pe Şova de arestare, scrie antena3.ro.

Social-democraţii au anunţat că vor vota pentru cererile procurorilor, la fel şi liberalii.

PNL a cerut ca senatorii să voteze pentru sau împotriva ridicării imunutăţii lui Dan Şova, imediat după şedinţa solemnă convocată de Tăriceanu cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cum propunerea le-a fost respinsă, liberalii au început să-şi imagineze strategii.

Dan Şova este urmărit într-un al treilea dosar în care DNA îl acuză de complicitate la abuz în serviciu privind prejudicierea CET Govora.

Procurorii spun că acesta ar fi încasat ilegal onorarii de peste 1.000.000 de euro.

Dan Şova mai are un dosar la DNA, Turceni-Rovinari. Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat “Victor-Viorel Ponta” a obţinut de la SCA “Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi “Şova şi Asociaţii”, în prezent senator, va fi judecat, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.