News

Vremea în weekend: temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Cum arată prognoza meteo

22.03.2019 | 15:12
Vremea in weekend temperaturi neobisnuite pentru aceasta perioada Cum arata prognoza meteo

ANM anunță

că în weekend va fi o vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în partea de sud și de sud-vest a țării. În Craiova și Timișoara, mercurul termometrelor va urca până spre 19-20 grade Celsius și cerul va fi, în general însorit. Potrivit prognozei meteo, urmează două zile cu vreme frumoasă și în București, chiar dacă vor mai apărea ceva nori.

Vreme frumoasă în weekend. Vântul va sufla slab

În toată țara, valorile termice vor fi ridicate și se vor situa, în general, în jurul celor caracteristice perioadei și chiar peste. Sâmbătă, vântul ca sufla, în general slab, cu intensificări la munte în Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 20 de grade Celsius, iar minimele – între -4 și 4 grade. În estul Transilvaniei însă va fi ceva mai frig, cu minime chiar și de -8 grade.

Vremea se încălzește și mai mult duminică, atunci când în Banat se vor înregistra și 20 de grade Celsius. Pe litoral vor fi 8-9 grade Celsius. În ceea ce privește minimele termice, acestea vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Ca fenomen aparte în centrul și sudul țării va apărea bruma, potrivit prognozei ANM consultate de Mediafax.

Vremea va fi frumoasă în acest weekend în toată țara. Maximele termice vor urca până la 20 de grade Celsius.
Vremea va fi frumoasă în acest weekend în toată țara. Maximele termice vor urca până la 20 de grade Celsius.

Prognoza ANM pentru București

În București va fi cald atât sâmbătă, cât și duminică. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele caracteristice acestei perioade, cu maxime cuprinse, sâmbătă, între 16 și 18 grade Celsius. Minimele vor fi de 1-3 grade și, dimineața, se va semnala brumă.

Duminică vor fi 17 grade în Capitală și un soare strălucitor. Chiar și în cursul nopții, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va bate la rafală cu maximum 15 kilometri la oră. Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire în acest sfârșit de săptămână.