Fotbal international

Walter Zenga, episod memorabil din dubla cu Valencia! “I-am dat un pumn în cap lui Dică”

26.07.2018 | 17:36
Walter Zenga episod memorabil din dubla cu Valencia Iam dat un pumn in cap lui Dica
ADVERTISEMENT

Walter Zenga, episod memorabil din dubla cu Valencia. Antrenorul italian şi-a reamintit perioada petrecută pe banca lui FCSB şi a povestit un moment petrecut înainte de manşa retur a meciului contra formaţiei spaniole. Acesta a declarat că Nicolae Dică, actualul antrenor de la FCSB, nu îşi dorea să execute o lovitură de la 11 metri, însă l-a motivat într-un mod mai aparte.

“Cu cinci minute înaintea fluierului de final al celor 120 de minute, Dică a venit la mine și mi-a spus că nu vrea să execute ultimul penalty pentru că greșise înainte la Pitești. Știți ce i-am făcut? I-am dau un pumn în cap și i-am spus că va executa penultimul penalty, cel mai important”, a povestit Walter Zenga la o televiziune de sport.

ADVERTISEMENT

Walter Zenga, episod memorabil din dubla cu Valencia

Walter Zenga, episod memorabil din dubla cu Valencia. Antrenorul italian a vorbit şi de momentele trăite de după meciul tur, în care spaniolii au învins, scor 2-0, şi a dezvăluit ce le-a spus jucătorilor în vestiar. “Mi-aduc aminte acum de acel meci al Stelei cu Valencia, când ne-am calificat după loviturile de departajare. Este foarte important cum gestionezi momentele. După 0-2 la Valencia, am intrat în vestiar și i-am văzut pe toți băieții cum erau căzuți pe scaune, supărați. Eu am dat drumul la muzică și le-am spus: ’gata, capul sus! Mergem la București să ne pregătim să câștigăm cu 2-0 și să ne calificăm la penalty-uri’. Mi-aduc aminte că Rădoi s-a uitat la mine și a zis: Ăsta e idiot total! Ăsta a înnebunit! Și după ce am ajuns la București am exersat penalty-uri după fiecare antrenament, cu miză. Cine pierdea, plătea. Și ne-a ieșit jocul și ne-am calificat. De ce? Pentru că le-am dat încredere”, a precizat Walter Zenga. FCSB a învins-o în retur pe Valencia, scor 2-0. Calificarea în optimile de finală din Cupa UEFA a fost obţinută la loviturile de departajare, unde roş-albaştrii s-au impus, scor 4-3.

Walter Zenga, episod memorabil din dubla cu Valencia
Walter Zenga, episod memorabil din dubla cu Valencia